ANKETA

Slaba novica za Šarca, dobra za Janšo

SDS trdno v vodstvu, LMŠ polzi po lestvici.
Fotografija: Janez Janša in Marjan Šarec. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Janez Janša in Marjan Šarec. FOTO: Zaslonski posnetek

Najbolj priljubljena stranka v Sloveniji ostaja SDS Janeza Janše, kaže anketa, ki jo je Mediana opravila za Delo. Največja vladna in parlamentarna stranka uživa 19,5-odstotno podporo, kar je eno odstotno točko več kot julija.

Sprememba se je zgodila na drugem mestu. Prva zasledovalka SDS namreč ni več LMŠ Marjana Šarca, temveč SD, ki jo najmanj do kongresa stranke vodi Tanja Fajon in to kljub temu, da ima stranka za pol odstotka nižjo podporo kot julija. Podporo je namreč še bolj padla LMŠ. Stranko prejšnjega premierja bi sedaj volilo 9,7 odstotka vprašanih, medtem ko je bilo takih mesec prej 12,5 odstotka. Na četrtem mestu je z 7,1-odstotno podporo Levica. NSi ostaja na 5. mestu, precej pa je padla podpora Desusu Aleksandre Pivec, ki bi z 1,5 odstotka na volitvah ostal pred vrati parlamenta.

SDS ima tako drugo najvišjo (najvišjo (19,6 odstotka) je imela aprila) podporo v letošnjem letu, potem ko je bila ta januarja 13,3-odstotna (podpora LMŠ je bila tedaj 14-odstotna). Šarčeva lista je imela letos najvišjo podporo februarja (16,3 odstotka), potem ko je konec januarja Šarec napovedal odstop in se zavzel za predčasne volitve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije