ODLOČBA AVK

Slaba novica za morebitnega kupca Pop TV

Sodišče je zavrnilo zahtevo Unoted Group, o tožbi pa še ni odločalo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

LJUBLJANA – Upravno sodišče je pritrdilo Javni agenciji RS za varstvo konkurence (AVK) in zavrnilo zahtevo skupine United Group za začasno zadržanje izvrševanja odločbe AVK v postopku presoje skladnosti koncentracije podjetij iz skupine United Group nad dejavnostjo izdajanja TV-programov Sport Klub. AVK je prejel sklep upravnega sodišča, s katerim je zavrnilo zahtevo skupine United Group. Agencija je namreč 4. septembra izdala odločbo, s katero je ugotovila, da je navedena koncentracija neskladna s pravili konkurence in se prepove.

United Group želi kupiti Pro plus, AVK pa o tem še kar odloča. FOTO: Jože Suhadolnik
United Group želi kupiti Pro plus, AVK pa o tem še kar odloča. FOTO: Jože Suhadolnik
Pol leta za prodajo

Skupini United Group, ki želi prek podjetja Slovenia Broadband kupiti Pro plus, pod okriljem katere program oddajata televiziji Pop TV in Kanal A (AVK v tej zadevi še ni odločil), je AVK naložil, da v roku 90 dni izloči dejavnost izdajanja TV-programov Sport Klub, v šestih mesecih pa jih proda neodvisnemu in primernemu kupcu. Poleg tega podjetja iz skupine United Group tri leta od prodaje ne smejo opravljati dejavnosti izdajanja športnih TV-programov. S tem bo vzpostavljeno stanje na trgu Republike Slovenije, kot je obstajalo pred izvedbo koncentracije, so sporočili iz AVK.

O tožbi še odločajo 

United Group je zoper odločbo AVK vložil tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe, s katero je sodišču predlagal, naj do pravnomočne odločitve o tožbi zoper odločbo AVK zadrži učinkovanje in izvršitev odločbe. Sodišče je zahtevo za izdajo začasne odredbe zavrnilo, ker ta ni utemeljena, o tožbi pa upravno sodišče še ni odločilo.

Kako bodo odločitev AVK čutili gledalci, smo povprašali tri ponudnike storitev. Iz T-2 so sporočili, da s celotno vsebino odločbe še niso seznanjeni, zato je še ne morejo komentirati. Podobno v Telekomu Slovenije odločbe niso želeli komentirati, glede tega, ali bi lahko gledalci ostati brez programov, ki jih izdaja Sport Klub, pa pravijo, da je o tem še prezgodaj govoriti. Pri A1 so poudarili, da to na dostopnost programov Sport Klub v njihovih programskih shemah ne bo vplivalo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije