IVANJKOVCI

Škratje čakajo dobre može

Ta in prihodnji konec tedna ter dan po božiču bodo razveseljevali najmlajše.
Fotografija: Pravljična škratova vasica v Ivanjkovcih pri Ormožu je že odprta. Foto: FB
Odpri galerijo
Pravljična škratova vasica v Ivanjkovcih pri Ormožu je že odprta. Foto: FB

V Ivanjkovcih pri Ormožu v Prlekiji, kjer je Dežela škratov, bo decembra ob koncih tedna in ves zadnji teden zelo živahno. To je pač mesec, ko je veliko druženja, obdarovanja, nikakor pa ne gre brez treh dobrih mož, ki bodo obiskali pravljično škratovo vasico. Najmlajši si bodo zagotovo z zanimanjem ogledali hiško pravljičnega škratka in stopili na gusarsko ladjo, ki se bo potopila, tako da bodo pristali na morskem dnu.

Tam pa se skriva zaklad. Otroci bodo lahko iskali tudi zobnega škrata pa škrata Smeškota, ki je letos pripravil veliko zeliščnih kadil in kristalov, in se ustavili pri vilinski hiški, kjer bodo lahko svoje želje zaupali Vilinki Freyi. Seveda ne bodo manjkale niti čarovnice, ki pa bodo pričarale posebno vzdušje. Najmlajši se bodo lahko po mili volji igrali v posebni zimski božični ledeni vasici, občudovali jaslice, severni pol in božične like ter se ob njih fotografirali.

»Pri škratku Zmešnjavčku bo mogoče popiti kakšen topel napitek in se posladkati z brezglutenskimi sladicami,« napoveduje Claudia Hercog, ki je nekoč tudi pela. Dodajmo, da otroke čakajo napihljiva igrala. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas