KORONAVIRUS

Tragična vest iz slovenskega žarišča virusa

V Hrastniku je skupaj 73 aktivnih okužb.
Fotografija: Razkuževanje zaščitnih oblek zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Razkuževanje zaščitnih oblek zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar

Po nekaj dneh boljših novic je bilo v soboto v Hrastniku ponovno vzetih več brisov. Testiranje je pokazalo 14 novih okužb, od tega so prisotnost virusa sars-cov-2 potrdili pri 12 oskrbovancih Doma starejših Hrastnik, delavki in občanu, ki se je okužil zunaj doma starejših. Izvidi nas opominjajo, da je situacija v Domu starejših Hrastnik še vedno zelo resna, so sporočili iz občine.
 
Situacija v Domu starejših Hrastnik je še vedno zelo resna. FOTO: Uroš Hočevar
Situacija v Domu starejših Hrastnik je še vedno zelo resna. FOTO: Uroš Hočevar
V Hrastniku je tako 73 vseh aktivnih okužb, od tega 41 med oskrbovanci doma, 11 med zaposlenimi ter 21 med ostalimi občani. 

Kot je za STA povedal direktor doma Drago Kopušar, so bili danes obveščeni, da je v mariborskem kliničnem centru za posledicami covida 19 umrl njihov oskrbovanec, ponoči pa je v domu umrla tudi oskrbovanka, ki je bila okužena z novim koronavirusom.
 
V zadnjih dneh so v hrastniškem domu potekali premeščanje con in oskrbovancev ter vključevanje dodatnih delavcev v delovni proces. V prihajajočem tednu bosta premeščanje in vzpostavljanje con končana, še vedno pa v domu močno primanjkuje delavcev. Pri preseljevanju v domu je na pomoč priskočila tudi civilna zaščita občine Hrastnik ter območna enota Rdečega križa Hrastnik. Dodatnih ukrepov v domu ali v občini ni načrtovanih.

Po zadnjih podatkih, ki jih je vlada sporočila, je bilo v soboto opravljenih 565 testov, pozitivnih je bilo 16. V bolnišnicah ostaja 21 pacientov, štirje med njimi na intenzivni negi. Umrl ni nihče, se je pa z dvema današnjima smrtnima žrtvama med oskrbovanci doma v Hrastniku številka vseh žrtev covida 19 v Sloveniji povzpela na 118.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije