JAVNA HIŠA

Širi se posnetek svetnika RTVS, ki napoveduje čistke na nacionalki (VIDEO)

Zdraham na nacionalki ni videti konca: Slavko Kmetič grozil novinarjem?
Fotografija: Slavko Kmetič. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Slavko Kmetič. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Član sveta RTVS Slavko Kmetič, ki ga je državni zbor imenoval v programski svet na predlog gledalcev in poslušalcev in je v svojih stališčih naklonjen stranki SDS, je na enem od javnih dogodkov povedal nekaj krepkih čez novinarje na nacionalki.

Preberite še: 

image_alt
Poglejte, kaj je Golob obljubil pri Štefančiču - to bo vlada naredila najprej

Posnetek je sicer na ponedeljkovi izredni seji programskega sveta zavoda predvajal tudi programski svetnik Gregor Drnovšek, v svetu predstavnik zaposlenih. Ta je ocenil, da je v posnetih izjavah Kmetič grozil nekaterim novinarjem na RTVS.

Preberite še: 

image_alt
Štefančič startal svoj Studio City, na RTV pa ne morejo najti njegovega naslednika

Posnetek nastopa svetnika Kmetiča je na družabnem omrežju delila tudi novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl in ob njem zapisala:

»Ko Marcel reče, da jih je manj in se ve, kdo so, in njegovo izjavo "generalno vodstvo" iztrga iz konteksta in zmanipulira,  so to "nesprejemljivo obnašanje, pritisk in  grožnje" in razlog za brco iz hiše. Ko intelektualna perla in sinonim primitivizma v PS RTV, bivši strojevodja Slavko, izjavlja: "smo naredili red, "tri, štiri odpustit", "smo voditeljico odstranili z vodenja Dnevnika", "imamo PS čvrsto v rokah in delamo, kar hočemo"... ,kar si oglejte v videu, pa to za predsednika PS Gregorčiča ni noben pritisk na avtonomijo javnega medija in njegove novinarje, to sploh niso grožnje, pač pa nedolžno kramljanje  na neki tribuni.«

Nastop in razmišljanje Slavka Kmetiča, ob katerem je na javni tribuni sodeloval tudi Boris Tomašič z Nova24TV, si lahko ogledate spodaj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije