ŠOLSKA MINISTRICA SPET NA TNALU

Kustečevo čaka nova interpelacija, pričakuje jo lahko še en minister

Napovedala jo je predsednica SD Tanja Fajon.
Fotografija: Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport FOTO: Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport FOTO: Foto: Jure Eržen

Predsednica stranke SD Tanja Fajon je po sestanku voditeljev štirih opozicijskih strank napovedala, da pripravljajo interpelacijo šolske ministrice Simone Kustec. Vložili bi jo lahko v tednu dni.

Glavni očitek Kustečevi se nanaša na dejstvo, da 14 dni pred začetkom novega šolskega leta še vedno ni jasno, kako bo potekal pouk. »Ministrice že leto in pol kot da ne bi bilo,« je dejala Fajonova v izjavi novinarjem po sestanku prvakov strank SD, Levica, LMŠ in SAB.

image_alt
Ministrica tik pred začetkom pouka sporočila slabo novico


To bo že druga interpelacija zoper ministrico, ki je zaradi okužbe s koronavirusom trenutno v samoizolaciji. Sredi marca je na glasovanju v DZ ministrico podprlo 41 poslancev iz vrst njene SMC, koalicijskih SDS in NSi, poslanca manjšin in en iz DeSUS. Za interpelacijo oziroma njen odhod pa se je zavzelo 38 poslancev iz vrst predlagateljic LMŠ, SD, Levice in SAB. Da bi s predlogom uspeli, bi morali zbrati 46 glasov.

Na tnalu tudi minister za okolje

To sicer ni edina interpelacija, o kateri razmišljajo v četverčku strank. Doletela bi lahko tudi ministra za okolje Andreja Vizjaka, interpelacijo proti njemu naj bi po vedenju Fajonove spisali v LMŠ, v poslanski skupini SD pa naj bi se o tem odločali prihodnji teden.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije