ODSTOP DIREKTORJA

Simoniti ošabno odkorakal mimo novinarjev in jim povedal tole (VIDEO)

Ministra so novinarji ustavili na vladnem obisku Pomurja.
Fotografija: Minister za kulturo Vasko Simoniti. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Minister za kulturo Vasko Simoniti. FOTO: Matej Družnik, Delo

V začetku tedna je ravnatelj SNG Drama Ljubljana Igor Samobor presenetil z odločitvijo, da odstopa. Kot je dejal, razlogi za odstop namreč niso osebne narave, ampak je odločitev posledica odlašanja s prenovo gledališke zgradbe, ki se pojavlja v mandatu ministra za kulturo Vaska Simonitija. Ko so novinarji želeli dobiti izjavo Simonitija o odstopu ravnatelja Drame, jih je ta sprva odslovil, čez nekaj časa pa le dejal, da bo na to odgovarjal, če bo dobil prostor v programu TV Slovenija.

Poglejte posnetek srečanja novinarjev s Simonitijem v Pomurju. Takole je potekal pogovor:

»Dober dan gospod minister. Lahko eno izjavo?« »Za koga?« »Za Radio Slovenija.« »Ne.« »Kaj pa za Večer?« »Tudi ne. To pa sploh ne,« je dejal Simoniti in odkorakal mimo novinarjev.

Pozneje je zbranim medijem dejal le, da bo odgovarjal, ko bo dobil enako priložnost na RTV Slovenija kot zdaj že nekdanji ravnatelj.

TV Slovenija je za MMC sporočila, da so ministra Simonitija povabili v oddajo Odmevi. Z ministrstva so jim pojasnili, da ima minister zvečer javno tribuno v sklopu vladnega obiska Pomurja. Vabilo so zato ponovili tudi za sredino oddajo, a na odgovor še čakajo.

image_alt
Pretres v Drami, odšel je zaradi ministra

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije