RAZKRITO

Si pozabljeno na letalu res prilastijo zaposleni?

Potniki pozabijo marsikaj, tudi računalnike in nakupovalne vrečke.
Fotografija: In kaj se s temi predmeti, če jih lastnik ne pride iskat, zgodi? FOTO: Roman Šipić/delo
Odpri galerijo
In kaj se s temi predmeti, če jih lastnik ne pride iskat, zgodi? FOTO: Roman Šipić/delo

LJUBLJANA – Potniki na letalih si pogosto pot krajšajo z različnimi pripomočki, kot so igralne konzole, elektronski bralniki, računalniki in knjige. V njihovi ročni prtljagi pa so lahko tudi dragocenejši predmeti in pogosto se zgodi, da jih lastniki na letalu v naglici, da bi čim prej stopili na trdna tla, pozabijo. Precej vrednejših predmetov ostane tudi pri varnostni kontroli.
In kaj se s temi predmeti, če jih lastnik ne pride iskat, zgodi? Si jih res prilastijo zaposleni? Odgovore smo poiskali pri našem letalskem prevozniku Adrii Airways.

»Na letalih in pri varnostni kontroli potniki zelo pogosto pozabijo marsikaj. Zlasti se pozabijo knjige, očala, osebni dokumenti, pasovi, polnilci, duty free vrečke, med vrednejšimi predmeti pa tudi razni tablični računalniki, telefoni, prstani in ure. Veliko stvari, pozabljenih na letalu, se vrne potnikom že takoj, saj kabinsko osebje neposredno za zadnjim potnikom nemudoma pregleda kabino letala,« so pojasnili pri Adrii.

Časa tri mesece


Nadalje pojasnjujejo, da vse izgubljene oziroma pozabljene predmete evidentirajo in jih hranijo tri mesece. »Če se v tem času ne najde lastnik, jih podarimo v dobrodelne namene različnim institucijam in domovom (večinoma so to oblačila, očala in igrače). Pozabljene knjige, ki so last slovenskih knjižnic, tja tudi pošljemo. Ostale knjige podarimo letališču Ljubljana, ki jih postavi v kotičke za izmenjavo knjig.«

Izkušnje Adrie še kažejo, da se lastniki po vrednejše pozabljene predmete, kot so telefoni, tablični računalniki in nakit, vrnejo. Ostro pa so zavrnili namige, da si pozabljene predmete potnikov zaposleni razdelijo med seboj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije