V Nedeljskih novicah

Se vojni zločinec vrača na kraj zločina?

V Nedeljskih novicah razkrivamo zgodbo oficirja JNA Dragomirja Grujovića, ki je leta 1991 želel pognati v zrak skladišče goriva pri Mokronogu.
Fotografija: Dragomir Grujović FOTO: G. Otašević
Odpri galerijo
Dragomir Grujović FOTO: G. Otašević

Čeprav je kazalo, da mu bodo sodili v Srbiji, kjer velja za narodnega junaka in je zaradi ubranitve kasarne v Sloveniji oproščen, mu bodo zdaj za zločine sodili pri nas. Več o sojenju preverite v Nedeljskih novicah.  

Rubriko Na zdravje smo namenili spletnim zmenkarijam, saj kar 200 milijonov ljudi po svetu uporablja splet za iskanje partnerjev. Zadnji podatki iz Avstralije kažejo, da se je kar tretjina odraslih že oprla na spletne zmenkarije, več kot polovica pa je potrdila, da pozna vsaj en par, ki je ljubezen našel na internetu.

Prižiganju sveč se še ne bomo odpovedali. Čeprav vemo, da parafinske sveče onesnažujejo okolje, se za virtualne, lesene, kamnite in druge nadomestke v Sloveniji še precej neradi odločamo. V povprečju še vedno prižgemo 20 sveč na prebivalca.

V rubriki Mobilnost razkrivamo načrte obljubljanskih občin, kako na kolesa spraviti 120.000 ljudi, ki se v Ljubljano vsak dan vozijo predvsem z avtomobili. Za prebivalce občin Domžale, Trzin, Mengeš, Komenda, Vodice in Medvode je na voljo 2,2 milijona evropskih sredstev.

Kibernapadov na mobilne naprave je vedno več. Kako se zaščititi in kako ukrepati, če se na telefon vtihotapi pokvarjena aplikacija, preverite v Nedeljskih novicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije