OKORIŠČANJE

Še več bizarnosti: Stabejeva oddajala rezidenco?

Objavljeno 31. julij 2015 10.07 | Posodobljeno 31. julij 2015 10.07 | Piše: T. L.

Diplomatsko rezidenco naj bi za čas svojega dopusta za 100 evrov oddala slovenski študentki.

Veleposlanica Veronika Stabej.

LJUBLJANA – Afera s slovensko veleposlanico v Parizu Veroniko Stabej postaja vse bolj bizarna. Po nepreverjenih informacijah, o katerih danes poroča spletni portal Pozareport.si, naj bi odhajajoča slovenska veleposlanica pariško službeno stanovanje (diplomatsko rezidenco) med dopustom oddala ljubljanski študenti za – 100 evrov. Kot smo poročali se po takih in drugačnih zapletih Stabejevi veleposlaniški mandat izteče 31. avgusta, saj jo je vlada zaradi ugotovljenih nepravilnosti, ki jih je počela, odpoklicala.

Za dodatna pojasnila o tem, kaj vedo ali ne vedo na ministrstvu glede domnevnih dodatnih dejavnosti veleposlanice, smo se obrnili na MZZ.

No, nova in sicer nepreverjena informacija pa je le pika na i bizarne veleposlaniške zgodbe: Stabejeva naj bi diplomatsko stanovanje oddala za prihodnjih štirinajst dni, ko naj bi bila uradno na dopustu, in sicer slovenski študentki mednarodnih odnosov A. G. G., ki naj bi pred tem na pariškem veleposlaništvu opravljala pripravništvo. Stabejeva naj bi ji za najemnino državnega stanovanja zaračunala 100 evrov, pri čemer naj bi tudi vedela, da bo v stanovanju bivalo več študentov, saj študentka po navedbah naših virov v Pariz ne potuje sama.

 

Deli s prijatelji