PRED SEDEŽEMA STRANK SMC IN DESUS

Še pred nastopom Janševe vlade bodo protestirali: Vsi na ulico

Organizatorji bodo poslance SMC in Desus pozvali, naj se v ponedeljek odločijo drugače.
Fotografija: Tako so se Trgu republike zbrali leta 2018. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tako so se Trgu republike zbrali leta 2018. FOTO: Jože Suhadolnik

Še pred potrjevanjem koalicije Janeza Janše s SMC, z Desusom in NSi je v petek ob 17. uri napovedan »shod proti koaliciji sovraštva«. Organizatorji so v opisu napovedanega dogodka, ki je objavljen na facebooku, med drugim zapisali, da »politika SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in kulture«. Dodajajo še, da lahko »politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale »človeški obraz«.

Shod bo menda potekal od sedeža stranke SMC do sedeža stranke Desus. Njihove poslance želijo »opozoriti, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji«, so zapisali na strani dogodka na facebooku.

Dogodek je napovedan na facebooku. FOTO: posnetek zaslona
Dogodek je napovedan na facebooku. FOTO: posnetek zaslona

Kdo je organizator?

Na družbenih omrežjih se je kmalu začelo pojavljati vprašanje, kdo je uradni organizator shoda. Na facebooku je navedena civilnodružbena forma Brez strahu. Proti politiki sovraštva. Prav oni so tik pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami organizirali demonstracije »proti politiki sovraštva«. Tudi takrat uradni organizator ni bil omenjan, kot njihov predstavnik pa se je v javnosti pojavljal le Filip Dobranić.  

Na twitterju k udeležbi sicer poziva tudi Barbara Ragelj z ljubljanske fakultete za družbene vede.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije