KOLONE

Se odpravljate na morje? Potem vas čaka tole

Najdlje je za izstop iz države treba čakati mejnem prehodu Gruškovje.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo

Na nekaterih mejnih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. Najdlje je za izstop iz države treba čakati mejnem prehodu Gruškovje, in sicer več kot dve uri. Ob tem je na podravski avtocesti nastal zastoj, dolg osem kilometrov.

Za izstop iz države je treba na mejnem prehodu Gruškovje po podatkih prometnoinformacijskega centra čakati več kot dve uri, za vstop pa eno uro.

Zaradi povečanega prometa je ob tem na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastal zastoj, dolg osem kilometrov. Zaradi zastoja je zaprt izvoz Lancova vas iz smeri Maribora.

Eno uro vozniki čakajo na izstop iz države tudi na mejnem prehodu Jelšane, za vstop pa do pol ure. Na mejnem prehodu Dragonja je medtem večja gneča ob vstopanju v Slovenijo. Čakalna doba je več kot dve uri, za izstop iz Slovenije pa do pol ure. Podobno je na mejnih prehodih Sečovlje in Sočerga.

Odpravljajo tudi posledice neurja

Čakalne dobe so še na mejnem prehodu Dobovec in Vinica, kjer vozniki za izstop iz države čakajo eno uro, in mejnem prehodu Starod, kjer je čakalna doba za izstop iz države eno do dve uri, za vstop pa ena ura.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Dolg je dva kilometra. Na avstrijski strani predora Karavanke je zastoj dolg šest kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru. Nastaja zastoj.

Zaradi odprave posledic neurja je zaprt tudi počasni pas pred priključkom Brezovica proti Kopru. Čez dan je po podatkih prometnoinformacijskega centra mogoča tudi zapora voznega pasu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije