KORONAVIRUS

Se korona pospešeno vrača? Zaradi vročine spremenjen urnik testiranja v Stanežičah

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: Se bodo maske jeseni vrnile? FOTO: Klebercordeiro, Getty Images
Odpri galerijo
Se bodo maske jeseni vrnile? FOTO: Klebercordeiro, Getty Images

V ponedeljek so v Sloveniji v 770 PCR-testih in 5666 hitrih antigenskih testih potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covida 19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 23 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 112 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. To je sedem bolnikov več kot v nedeljo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 10 bolnikov, dva manj kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe je bilo odpuščenih 11 bolnikov, umrla sta dva, je ministrstvo za zdravje zapisalo na twitterju.

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom. FOTO: Voranc Vogel
V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom. FOTO: Voranc Vogel

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 932, kar je 87 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 526, kar je 48 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Preberite še: 

image_alt
Na zabavi skoraj vsi cepljeni, a velika večina zbolela za covidom: to so simptomi, ki so jih imeli

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covidu 19 cepljenih 1.265.791 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.222.204.

Nov urnik v Stanežičah

Zaradi visokih temperatur se je s ponedeljkom spremenil urnik testiranja na vstopni točki Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana na parkirišču P+R Stanežiče, pa so sporočili iz ZD Ljubljana.

Sprejem za testiranje s hitrimi antigenskimi testi je od ponedeljka do sobote od 7. do 10. ure. Naročanje na HAGT testiranje ni potrebno.

Na odvzem PCR-brisa pa pacienta naroči izbrani osebni zdravnik. Odvzem PCR-brisa lahko posameznik opravi tudi samoplačniško.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije