OŠ STRANJE

Se je že začelo: v občini Kamnik osnovnošolski razred v karanteno

Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se je sicer danes začelo novo šolsko leto, že tretje v znamenju epidemije covida 19.
Fotografija: Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto. FOTO: Jure Eržen, Delo

Pouk se je danes začel, vendar že imamo prve karantene razredov v šolah po Sloveniji. Kot smo že poročali, so pristojni zabeležili velik porast števila okuženih in potrdili 764 okužb z novim koronavirusom.

Preberite še: 
image_alt
Tega smo se bali: nova številka okuženih je šokantna


Kot poroča 24ur, so na Osnovni šoli Stranje pri Kamniku en razred na prvi šolski dan poslali v karanteno. Okužena je učenka iz tretje triade. Ravnatelj Boris Jemec poziva starše, naj k pouku pošljejo samo zdrave otroke. Ti naj ob najmanjšem sumu bolezni ostanejo doma.
 

Epidemiologi si prizadevajo, da bi ohranili pouk v vzgojno-izobraževalnih zavodih


Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so ob začetku novega šolskega leta prepričani, da bodo ob upoštevanju strokovnih priporočil in samozaščitnih ukrepov z ustvarjanjem varnega okolja v vzgojno-izobraževalnih zavodih omogočili odprto družbo.
Zato je po njihovih navedbah v vzgojno-izobraževalnih zavodih nujno zagotavljati varno okolje z vzpostavljanjem in ohranjanjem mehurčkov ter samotestiranjem.

Epidemiologe po navedbah NIJZ vodi želja omogočiti in ohraniti izobraževanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Zato epidemiologi skupaj z ostalimi strokovnjaki s področja javnega zdravja usmerjajo vse napore v preprečevanje širjenja okužb v teh zavodih. Ovire, ki virusu lahko preprečijo širjenje, so maske, vzdrževanje razdalje, zračenje, testiranje, higiena rok, izolacija in karantena ter cepljenje, so pojasnili na NIJZ. 

Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se je sicer danes začelo novo šolsko leto, že tretje v znamenju epidemije. Pouk bo potekal po modelu B ob upoštevanju preventivnih ukrepov.

Prvič je šolski prag prestopilo 21.198 prvošolcev. Učenci zadnjega triletja in dijaki se bodo prostovoljno samotestirali, za učitelje velja pogoj PCT.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije