OZNAČEN ZA PSIHOPATA

Še ena afera na slovenski šoli: drugošolec grozil, da ga bo ubil z nožem

Po incidentu na eni izmed šoli, na dan prihajajo še druge zgodbe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Sobotainfo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Sobotainfo

MURSKA SOBOTA – Na eni od soboških osnovnih šol je učiteljica z učencem domnevno fizično obračunavala, petošolca naj bi poškodovala z nohti, ga lasala in za majico vlekla po tleh.

Zdaj so se oglasili še z druge murskosoboške osnovne šole, kjer se odvija podobna zgodba. Opozorili so na problematičnega učenca s katerim imajo učitelji z že dlje časa težave. 

Grozi učiteljem in učencem

Včasih pouk moti tako, da glasno žvižga, spet drugič grize radirko in delčke pljuva v tiste, ki so blizu njega. V sošolce, učitelje, učiteljice. Če ga ti opomnijo na neprimerno vedenje, jih odriva, tudi udari. Med šolsko uro sošolcem trga liste iz zvezka ali počečka svoj zvezek. Tudi na hodniku ta učenec velikokrat koga potisne, udari ali zmerja. Če ga učitelji okarajo, grdo govori. »Ti debela rit«, »Izkopal ti bom oči«, »Ubil te bom z nožem«, so njegovi stavki. Potem se sicer opraviči, a kot da je njegovo opravičilo naučeno in neiskreno, menijo na šoli, poroča Večer.

Kot so še zapisali pri časniku, naj bi posredovala tudi policija in zaradi brce v glavo drugošolca decembra osumila kaznivega dejanja. Policisti so z očitki seznanili center za socialno delo, šola je bila tako dolžna poročati. 

Mama zgrožena

Kot še poroča Večer, je mama zgrožena nad ravnanjem v osnovi šoli in trdi, da so ji otroka v dobrem letu popolnoma uničili. Na centru za socialno delo so ga celo označili za psihopata. Prepričana je še, da šola njenega otroka vidi le kot porednega, ne pa kot otroka v stiski, kar je po besedah mame posledica nestrokovnega ravnanja izobraževalne ustanove. Pohvali pa razredničarko, da edina razume njenega otroka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije