KORONAVIRUS

Novi potrjeni primeri okužb po različnih delih države

Dva okužena naj bi bila z območja Postojne, dva pa iz Murske Sobote.
Fotografija: Dva okužena sta iz občine Postojna. FOTO: ZD Postojna
Odpri galerijo
Dva okužena sta iz občine Postojna. FOTO: ZD Postojna

Ponoči so v zdravstvenem domu v Postojni prejeli izvide brisov, ki so potrdili okužbo z novim koronavirusom pri treh osebah, dveh iz občine Postojna in eni iz občine Pivka, so sprva poročale spletne Primorske novice. To je za omenjeni medij potrdil Sandi Curk, regijski poveljnik civilne zaščite za Notranjsko. Kasneje se je popravil, da je bil bris pozitiven pri dveh osebah iz občine Postojna in ne treh, kot je sporočil zjutraj.

Obe osebi naj bi se okužili v tujini, domnevno na smučanju v Italiji. Eden od okuženih naj bi bil v sorodu z eno od vzgojiteljic, zaposlenih v vrtcu pri Osnovni šoli Košana. Vzgojiteljica je danes zato ostala doma in bo opravila testiranje.

Iz UKC Maribor pa so sporočili, da so danes na območju severovzhodne Slovenije potrdili dva nova primera. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za zaposlena v murskosoboški bolnišnici.


Včeraj je bilo potrjenih 34 primerov okuženih. V tem trenutku je največ potrjeno okuženih na območju Ljubljane (15), v Metliki oziroma na Dolenjskem je potrjenih 10 primerov, v Mariboru trije, v Portorožu so potrdili en primer, v Postojni dva in v Murski Soboti prav tako dva. Za šest ljudi pa pristojni še niso razkrili podatkov.

Na UE Ljubljana dostop za stranke omejen

Na ljubljanski upravni enoti je danes začel veljati nov način sprejemanja strank v čakalnicah. Glavni vhod in dostop do glavne pisarne, oddelkov za javni red, promet, matične zadeve in tujce na sedežu enote bosta zaprta oziroma bo dostop za stranke omejen. Gibanje strank bodo nadzirali varnostna služba in zaposleni.

Kot so danes sporočili iz upravne enote, želijo v sektorju za upravne notranje zadeve omejiti število čakajočih v čakalnicah, zato pozivajo vse stranke, naj tja zahajajo le v primeru nujnih in neodložljivih upravnih storitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije