PROMET

Dolge kolone povratnikov s počitnic, najhuje spet pred Karavankami

Zadnji počitniški konec tedna je prometno močno obremenjen.
Fotografija: Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec

Zadnji počitniški konec tedna zaznamuje močno povečan promet na mejah s Hrvaško in z Avstrijo, obremenjene pa so tudi avtoceste in ljubljanska obvoznica, kjer na posameznih odsekih nastajajo zastoji. Najdaljši je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga približno 10 kilometrov.

Prometnoinformacijski center voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, in za lokalni promet svetuje, da avtocesto zapustijo na izvozu Lesce. Kranjska policijska uprava lokalnim potnikom do nadaljnjega svetuje uporabo izvoza Lipce in Radovljica. Zastoj pred Karavankami je tudi proti Sloveniji, zato občasno zapirajo predor.



Prav tako je promet povečan na prelazu Ljubelj, kjer zaradi zastojev in nadzora potnikov občasno zapirajo predor v smeri proti Avstriji.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, sta promet na gorenjski avtocesti dodatno upočasnili dve manjši prometni nesreči. Sicer pa močno povečan promet z daljšimi zastoji predvsem na avtocesti pričakujejo do ponedeljka dopoldne.

Čakanje tudi na drugih prehodih

Promet je po podatkih prometnoinformacijskega centra močno povečan na mejah s Hrvaško in z Avstrijo. Najdlje se za prestop meje čaka na Dragonji, Sečovljah in Gruškovju, kjer je treba za vstop v državo čakati več kot dve uri, za izstop pa do ene ure.

Na prehodih Jelšane, Obrežje in Vinica je treba za vstop v državo čakati eno do dve uri, za izstop na Jelšanah in Obrežju pa eno uro. Približno uro in pol vozniki čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Starod in okoli ene ure na mejnem prehodu Zgornji Leskovec, kjer pa za izstop ni daljšega čakanja.

Vozniki za vstop v državo do pol ure čakajo na mejnih prehodih Dobovec, Metlika, Slovenska vas, Sočerga in Brezovica pri Gradinu. V Metliki je treba čakati tudi pri izstopu iz države, in sicer do ene ure.

Zastoji okoli Ljubljane

Povečan promet se nadaljuje tudi proti notranjosti države. Zaradi povečanega prometa na ljubljanski zahodni obvoznici od priključka Brod proti Kosezam prihaja do zastojev tudi pred predorom Šentvid v smeri Ljubljane, zaradi česar občasno zapirajo predor. Zastoja sta tudi na razcepu Koseze in Kozarje iz smeri Kosez.

Prav tako je daljši zastoj, približno petkilometrski, na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti Kopru. Zgoščen promet se nadaljuje tudi proti Vrhniki.

Na štajerski avtocesti je približno trikilometrski zastoj od Dramelj proti Celju pred delovno zaporo, pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji pa je zastoj dolg kilometer in pol.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije