ŽE IZBRISANO

Sašo Dolenc zgrožen nad RTV: Ta pogovor enostavno ne bi smel v eter

Dostop do arhivskega posnetka ni več mogoč.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Sašo Dolenc, fizik in filozof ter soustanovitelj spletnega časopisa za popularizacijo znanosti Kvarkadabra, je na twitterju izrazil ogorčenje nad pogovorom z nedeljskim gostom, ki se je predvajal na Valu 202. Ta je bil iz arhiva na spletni strani sicer že izbrisan. Po Dolenčevih besedah so bila stališča gosta (farmacevta in doktorja biokemije Tomaža Makovca z ljubljanske medicinske fakultete) tudi ta, da je uradna medicina konstrukt skorumpiranih znanstvenikov in pohlepne farmacevtske industrije, zdravila so večinoma škodljiva, covid je kot gripa ...

»Pogovor z današnjim nedeljskim gostom na @Val202 preprosto ne bi smel v eter! K sreči je posnetek že izbrisan iz arhiva. Ni mi pa jasno, kako so lahko prišle take neumnosti o medicini, kot jih je nizal gost, mimo urednikov na radiu, ki ima sicer res odlične oddaje o znanosti,« meni Dolenc.
 

Jemec: Intervju ni bil v skladu s profesionalnimi standardi


Na očitke se je odzval tudi odgovorni urednik Vala 202 Nejc Jemec, ki je priznal, da je kritika Dolenca utemeljena: »Današnji intervju @Val202 ni bil skladen s profesionalnimi standardi. Niti ni bil uredniško usklajen. Postopke vodimo interno.« Za odziv in dodatna pojasnila smo prosili tudi RTV Slovenija. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas