LMŠ

Šarec povlekel kadrovsko potezo, to je njegov novi izbranec

Njegov predhodnik je zaradi afere moral oditi.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Potem ko se je moral premier Marjan Šarec zaradi afere Uradni list posloviti od svojega dolgoletnega sodelavca in tudi osebnega prijatelja, generalnega sekretarja stranke LMŠ Braneta Kralja, so iz stranke sporočili, da je za njegovega naslednika imenoval Tomaža Simetingerja.

Tomaž Simetinger. FOTO: Mm
Tomaž Simetinger. FOTO: Mm
Simetinger je kulturnik in direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Kralj se je moral posloviti po zgražanju javnosti, ker je klical prvo nadzornico Uradnega lista RS Ireno Prijović. Po njenih besedah ji je rekel, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja uradnega lista. Prijovićeva je Kralja prijavila Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) in protikorupcijski komisiji (KPK), pred katero so bili Kralj, Prijovićeva in Šarec minuli teden že zaslišani.

Šarec je za javnost dejal, da za klic ni vedel, in ocenil, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno, da klic ni bil primeren, a da je »resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno«. Kralj pa je pojasnil, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Ta je po odmevni aferi kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da »ne želi sodelovati v političnih igrah«, direktor uradnega lista pa je postal Denis Stroligo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije