POZIVI K ODSTOPU

Šarec neomajen, ministra pozval k odstopu

Predsednik vlade je od Bandellija pričakoval pojasnila glede sporne elektronske komunikacije.
Fotografija: Minister Marko Bandelli. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Minister Marko Bandelli. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija (SAB) zaradi zadnjih dogodkov danes pozval k odstopu z ministrskega položaja. V nasprotnem primeru bo državnemu zboru (DZ) v torek predlagal njegovo razrešitev, so za STA pojasnili v kabinetu predsednika vlade. Bandelli je srečanje s Šarcem zapustil brez besed.

Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB, z ministrom Markom Bandellijem. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB, z ministrom Markom Bandellijem. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

V sredo je v medijih završalo ob razkritju elektronskega sporočila, ki ga je minister Bandelli septembra posredoval županskemu kandidatu v občini Komen. V njem je bil Bandelli kritičen do potez Erika Modica, pri čemer mu je navrgel, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Alenka Bratušek namreč vodi ministrstvo za infrastrukturo. 

Bandellijevo pismo

Iz stranke SAB so že sporočili, da se bodo o nadaljnjih korakih odločali jutri dopoldne, po sestanku bo tudi novinarska konferenca. »Poudarjam, da se je Marko Bandelli opravičil za napako, pojasnilo okoliščin njegovega dopisovanja je premierju Šarcu pojasnil že pred srečanjem z njim. V pojasnilu je ponovno poudaril svojo zavezanost demokratičnim vrednotam,« so zapisali v sporočilu, ki so mu dodali tudi podrobno Bandellijevo pismo Šarcu o zadnjih dogodkih.

V njem se je Bandelli znova opravičil Šarcu, Bratuškovi in Modicu in vsem poslancev. »Napako resnično obžalujem in vas na podlagi vsega navedenega prosim za razumevanje,« je zapisal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije