O KANDIDATKI

Šarec: Angelika Mlinar je z dušo in s srcem Slovenka

Premier želi, da bi kandidatko za kohezijsko ministrico poslanci presojali izključno po njenem delu.
Fotografija: Angelika Mlinar, Ljubljana, 17. 12. 2019. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Angelika Mlinar, Ljubljana, 17. 12. 2019. FOTO: Roman Šipić

Premier Marjan Šarec je v nagovoru poslancem pozval k podpori kandidatki za kohezijsko ministrico Angeliki Mlinar. Kot je poudaril, je Mlinarjeva »z dušo in s srcem Slovenka«, njeno dvojno državljanstvo pa po njegovih besedah v ničemer ne vpliva na njene sposobnosti. Želi si, da bi jo presojali izključno po njenem delu.

Šarec imenovanje Mlinarjeve podpira, ker zaupa presoji stranke SAB in njene predsednice Alenke Bratušek, je dejal. Poudaril je, da je imenovanje Mlinarjeve predlog celotne koalicije, pri čemer je spomnil na zavezo iz koalicijskega sporazuma, da partnerji skupaj podpirajo ministre in glasujejo zanje.

Preberite šeBlondinka bi lahko zrušila Šarčevo vlado

Resor, za katerega se poteguje Mlinarjeva, je po premierjevih besedah zahteven in zahteva trdo delo. Žalosti ga, da na zaslišanjih kandidatke glavna tema ni bila kohezija, »ampak smo slišali še kaj drugega«.


»Kandidatka je z dušo in s srcem Slovenka, je pa bila avstrijska državljanka, ker je bil leta 1920 koroški plebiscit,« je poudaril in dodal, da to v ničemer ne vpliva na njeno imenovanje za ministrico oziroma na njene sposobnosti.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije