LAŽNA PRIJAVA SREDI NOČI

Saj ni res, pa je: izmislil si je, da sosedu gori hiša, in dvignil pokonci cel bataljon gasilcev

Gasilci so žalostni, da je prišlo do tega. Pravijo, da bi se lahko zgodilo, da bi jih kdo na drugem koncu zares potreboval, pa mu zaradi tega ne bi mogli pomagati.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi

Že ptički na vejah čivkajo, kako požrtvovalni in vedno pripravljeni na pomoč so naši gasilci, zato še težje verjamemo, da komu na zelniku zraste takšna potegavščina, kot se je zgodila včeraj. Tik pred polnočjo so na številko 112 prejeli klic na pomoč s prijavo, da sosedu gori hiša. Aktivirana so bila kar štiri gasilska društva, ob prihodu pa so doživeli šok, saj se je izkazalo, da je bila prijava lažna.

»'Pa ravnokar sem najlepše zaspal,' se je glasil stavek gasilcev, ko so bila kar štiri gasilska društva ob 23.58 aktivirana zaradi lažnega požara hiše. Izkazalo se je, da si je nekdo izmislil, da njegovemu sosedu gori hiša,« so zapisali ljutomerski gasilci. 

V nadaljevanju so dodali, da so gasilci ljudje, ki se brez pomisleka odzovejo vsakemu klicu na pomoč, pa naj bo še tako zgodaj zjutraj ali pa pozno zvečer. »Iskreno pa nas zelo razjezi in razžalosti to, kadar nekdo iz slabih namer ali celo sovraštva do drugih oseb stori ravno to, kar se je zgodilo danes s torka na sredo: na številko 112 je sporočil, da sosedu gori hiša, čeprav mu ni. Regijski center v Murski Soboti – ReCo je zadevo vzel  resno, kot seveda vsako; aktiviral je društva in člane, ki so nič hudega sluteč spali ali pa se ravnokar odpravljali k počitku. Ob pozivu so odhiteli v svoje gasilske domove in se v polni bojni opremi odpravili z vozili na pomoč nekomu, ki je to potreboval. Na koncu se je izkazalo, da požara sploh ni, kar pomeni, da je šlo za lažni alarm.«

Ljutomerski gasilci so še dodali, da si res želijo, da se to ne bi več dogajalo, saj se lahko ravno v tistem času, ko prispejo, da bi pomagali, nekje drugje nekomu nekaj zares zgodi in bi res potreboval njihovo pomoč, vendar lahko zaradi takega primera ostane brez vsega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije