TELEKOM

Šabeder odstopil, enako pričakuje tudi od drugih nadzornikov

Vzrok naj bi bile trenutne razmere v nadzornem svetu družbe.
Fotografija: Nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder. FOTO: Blaž Samec

Odstopili so trije člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije – njegov predsednik Aleš Šabeder ter članici Barbara Cerovšek Zupančič in Bernarda Babič. Vzrok naj bi bile trenutne razmere v nadzornem svetu družbe.

Šabeder je v odstopni izjavi zapisal, da zaradi trenutnih razmer in nesoglasij ne more več opravljati svojih dolžnosti z zadostno mero dolžne skrbnosti nadzornika, zato je nadaljevanje dela zanj nemogoče. Zato se je odločil podati nepreklicno odstopno izjavo. Ob tem je nekdanji minister za zdravje dodal, da v izognitev škodnim posledicam za družbo in posledično odškodninski odgovornosti članov nadzornega sveta pričakuje enako ravnanje tudi preostalih nadzornikov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma Slovenije.

Cerovšek Zupančičeva iz Deželne banke Slovenije pa je zapisala, da zaradi trenutnih razmer v nadzornem svetu družbe ne more več opravljati svojih dolžnosti z zadostno mero dolžne skrbnosti nadzornika.

Nekaj pozneje so iz Telekoma sporočili, da je iz nadzornega sveta odstopila tudi Bernarda Babič, sicer zaposlena na Slovenskih železnicah. Vsi trije odstopajo z dnem imenovanja nadomestnega oz. novega člana nadzornega sveta na skupščini družbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije