TARČA SOVRAŽNOSTI

Pavel Rupar: »Napadli so mojega vnuka« (VIDEO)

Predsednik inštituta 1. oktober trdi, da je bil zaradi sovražnih izjav vladajočih tarča sovražnosti, da mu je po četrtem shodu upokojencev nekdo razbil okno na avtomobilu.
Fotografija: Pavel Rupar. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Pavel Rupar. FOTO: Leon Vidic, Delo

Predstavniki Inštituta 1. oktober in iniciative Glas upokojencev nadaljujejo zbiranje podpisov pod predlog zakona o dvigu pokojnin. Kot so povedali, umikajo namero, da bi vložili svoj predlog zakona za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Napovedali so, da se bodo odpravili z dvema avtobusoma upokojencev v Bruselj, kjer nameravajo doseči pravico in enakopravnost, če je ne morejo doseči v Sloveniji. 

Koordinator zbiranja podpisov za spremembo zakona o dvigu pokojnin pri Inštitutu 1. oktober Igor Černoga je povedal, da so v podporo zakonu na upravnih enotah zbrali nekaj manj kot 8000 podpisov.

Napadli so mojega vnuka!

Predsednik inštituta Pavel Rupar je ob tem navedel, da je bil zaradi sovražnih izjav vladajočih tarča sovražnosti, da mu je po četrtem shodu upokojencev nekdo razbil okno na avtomobilu, nekdo pa je pljunil njegovega 14-letnega vnuka.

image_alt
Po ljubljanskih ulicah odmevala harmonika in vpitje: to se je dogajalo (FOTO)

Koordinator zbiranja podpisov Igor Černoga je sicer na začetku konference pozval vladajoče, naj se vzdržijo sovražnosti. »Če se bodo oni vzdržali sovražnosti kot prvi, tudi iz naših ust ne bo prišla slaba beseda,« je dejal. »Če kaj rečemo, rečemo samo zaradi tega, ker se branimo,« je upravičeval njihove pretekle izjave. Rupar je bil namreč zlasti zaradi neprimernih izjav o svetovalki predsednice republike tarča ostrih kritik, politični vrh pa mu je sporočil, da so vrata odločevalcev za ljudi, ki širijo nestrpnost in sovražnost, zaprta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije