ODZIV

Rupar Golobu po obljubah sporoča le:»Joj, joj ... Eno samo nakladanje«

Predsednik vlade predstavil ukrepe za izboljšanje položaja upokojencev, predsednik Inštituta 1. oktober ima o tem svoje mnenje.
Fotografija: Ruparja predsednik vlade ni prepričal. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Ruparja predsednik vlade ni prepričal. FOTO: Leon Vidic, Delo

Kot smo že poročali, je premier Robert Golob dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev. Med njimi je dvig minimalno zajamčene pokojnine na 700 evrov in »božičnica« oziroma zimski regres za upokojence. Ob tem je Golob z novembrom napovedal predčasno uskladitev pokojnin za 1,8 odstotka.

Vse te obljube pa niso prepričale predsednika Inštituta 1. oktober in organizatorja shodov upokojencev Pavla Ruparja. Tako je predsedniku vlade sporočil, naj obljube veže na svoj odstop.

Tako je Rupar na tviterju zapisal: »Joj, joj ... Eno samo nakladanje, eno samo blefiranje … 100 milijonov pomeni vsakemu upokojencu 16 € na mesec ... Kar ste v sodelovanju s Sušnikom, Mescem in drugimi kompanjoni obljubili, je vredno eno milijardo na leto

Sicer pa današnje obljube predsednika vlade pozdravlja celoten politični spekter. V Levici poudarjajo, da te obljube razumejo kot zavezo. Tudi predsednik SDS Janez Janša napovedane ukrepe za izboljšanje položaja upokojencev pozdravlja, a opozarja, da je to »absolutno premalo«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije