RK SEVNICA

Rokometni voz bodo potegnili iz močvirja

Sevničani obujajo svojo paradno športno disciplino. Novi predsednik kluba je nekdanji uspešni igralec Miran Sečki.
Fotografija: Članska ekipa RK Sevnica s trenerjem Primožem Plazarjem in predsednikom Miranom Sečkijem FOTOgrafije: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Članska ekipa RK Sevnica s trenerjem Primožem Plazarjem in predsednikom Miranom Sečkijem FOTOgrafije: Nada Černič Cvetanovski

Bili so časi, ko je sevniška športna dvorana ob nastopih domačih rokometašev pokala po šivih, toliko je bilo navijačev, ki so že pred tekmami napolnili mesto in opozarjali nase s hrupnimi ragljami, bobni in piščalkami. Bili so časi, ko je ekipa Rokometnega kluba Sevnica v postavi Jože Šilc, Edi Trbovc, Franc Koprivnik, Borut Bizjak, Tonček Možic, Janez Simončič, Milivoj Papež, Zvone Jurišič, Miran Štojs in Miroslav Sirk osvojila naslov državnega prvaka in se takrat, davnega leta 1972, uvrstila v drugo zvezno ligo.
Zdravko Mastnak je ljubitelje sevniškega rokometa gostil v svoji vinski kleti.
Zdravko Mastnak je ljubitelje sevniškega rokometa gostil v svoji vinski kleti.

Sledili so vzponi in padci in konec lanskega leta so sevniški rokometaši obtičali nizko v drugi ligi, klub pa se je znašel v precejšnjih finančnih zagatah. A rokomet ima v Sevnici bogato tradicijo; neprekinjeno deluje že 60 let, zato nobenemu Sevničanu ni vseeno, kakšna bo nadaljnja usoda tega športa. In kot kaže, bo novo vodstvo z okrepljenimi ekipami in trenerji poskušalo rokometu v Sevnici vrniti ugled, kot ga je imel nekoč.
 

Enkrat rokometaš, vedno rokometaš


Zgodilo se je čisto spontano. Nekdanji uspešni sevniški rokometaš Miran Sečki je peljal svojo hčerko, mlado rokometašico, skupaj s še dvema dekletoma na rokometni turnir v Radeče. Med potjo je spremljal veselje in vnemo mladih rokometašic, še posebno pa ga je prevzelo vzdušje na turnirju. Njegove varovanke so zmagale na prvi tekmi in vriskale od veselja, potem pa so se utapljale v solzah, ko so drugo izgubile. Tretja tekma, na kateri so spet zmagale, jim je znova narisala nasmeh na lica. To vzdušje ga je prevzelo, še zlasti kot bivšega rokometaša. »Enkrat rokometaš, vedno rokometaš,« je takrat ugotovil Sečki in s somišljeniki sklenil, da sevniški rokometni voz potegnejo iz močvirja, kamor se je zapeljal.
Novi predsednik RK Sevnica napoveduje lepše rokometne čase.
Novi predsednik RK Sevnica napoveduje lepše rokometne čase.

Na novinarski konferenci v Vinski kleti Mastnak v Krakovem, ki je bila uvod v rokometni praznik, ko so na turnirju svoje moči merile ekipe Krškega, Sevnice in Radeč, pred tem pa so se odvijale še prijateljske tekme med Sevničani in Slovenj Gradcem, je novi predsednik Rokometnega kluba Sevnica Miran Sečki s svojo ekipo predstavil smele načrte za prihajajočo sezono, ki se bo začela s prvimi rokometnimi tekmami v oktobru. Novi predsednik verjame, da bo klub z dobrim delom lahko napredoval v 1. B-ligo.


»Rokometni klub Sevnica vstopa v novo sezono prenovljen. Vodstvo kluba so prevzeli novi obrazi, pridružila sta se dva trenerja, v člansko ekipo so se vrnili Sevničani, ki so igrali v drugih klubih,« je zadovoljen Sečki, še sploh ker bo člansko ekipo vodil nekdanji sevniški rokometaš, bivši krožni napadalec, sicer pa profesor športne vzgoje Primož Plazar iz Boštanja.
 

Vsaka tekma naj bo praznik


Veliko bodo delali z mlajšimi selekcijami, s katerimi bodo poskušali dosegati vrhunske rezultate na državni ravni. Sicer pa bo v novi sezoni aktivnih sedem selekcij, od tega pet moških in dve ženski. Ekipe bo vodilo devet licenciranih trenerjev in dva pomočnika; predvidoma bodo sevniški rokometaši odigrali 120 tekem in se udeležili desetih turnirjev. Drugo in tretjo sezono naj bi članska ekipa stabilno nastopala v 1. B-ligi, pozneje pa naskakovala 1. A-ligo. Seveda si želijo podporo sponzorjev in donatorjev ter seveda publike.


»Vsaka rokometna tekma naj znova postane praznik,« si želi predsednik Miran Sečki in upa, da bodo v dvoranah kmalu spet ropotale raglje in odmevala sevniška rokometna himna: »Vsi, ki imajo radi /Sevnico ob Savi /bodo peli z nami / plavi, plavi, plavi ...« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije