KORONAVIRUS

Rdeči alarm: na kliniki naj bi jih okužil asimptomatski bolnik

Naročeni bolniki bodo prejeli nove datume.
Fotografija: Na kliniki za nekaj časa ustavljajo ortopedske posege. FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Na kliniki za nekaj časa ustavljajo ortopedske posege. FOTO: Igor Modic

Zaznane so bile okužbe med zaposlenimi na ortopedski kliniki, katerih izvor je najverjetneje asimptomatski bolnik, so sporočili iz UKC Ljubljana.
 
Preberite tudi:

Znova vrtoglava številka okužb, inšpektorji bodo delali s polno paro



Do zaključka epidemiološke analize in preiskave brisov predvidoma za 10 dni ustavljajo elektivne ortopedske posege, naročeni bolniki bodo prejeli nov datum posega, so še sporočili iz naše največje bolnišnice. Urgentni bolniki bodo sprejeti na druge oddelke in ustanove, so dodali. Ambulanta dejavnost trenutno nadaljuje delo.

Prav okužbe med zdravstvenimi delavci so ena največjih težav v drugem valu epidemije novega koronavirusa, saj jih že sicer močno primanjkuje. Številni opozarjajo na veliko težavo: kdo bo skrbel za bolnike na covid oddelkih, še posebej za tiste, ki so na respiratorjih.

V Topolšici sestra okužila še tri

V Bolnišnici Topolšica pa so z novim koronavirusom okužene štiri medicinske sestre, ki so v karanteni, je za STA povedal direktor bolnišnice Jurij Šorli. Ena izmed teh sester se je okužila doma ter okužbo prenesla na ostale tri, s katerimi se je skupaj vozila v službo. V zadnjih treh dneh so testirali 40 zaposlenih, vendar novih okužb niso odkrili. Prav tako okužb ni pri bolnikih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije