MESEC OBDAROVANJ

Razveselil več kot 80 najmlajših

Miklavž obiskal uslužbence podjetij Radgonske gorice in VAR. Parkeljnov ni bilo, saj jih pridni radgonski otroci ne potrebujejo.
Fotografija: V nestrpnem pričakovanju prvega od dobrih mož FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V nestrpnem pričakovanju prvega od dobrih mož FOTO: Oste Bakal

Spet je mesec pričakovanj in veselja, ki je med otroki najbolj poznan po treh dobrih možeh, Miklavžu, Božičku in dedku Mrazu, ter po njihovih obdarovanjih. Prvi dobri mož je svoje delo že opravil, saj je sam ali z angelčki in parklji obiskal nešteto pridnih otrok. Prišel je tudi v gasilski dom Gornja Radgona, kjer ga je skupaj s starši, dedki in babicami pričakalo več kot 80 otrok.
Šlo je za otroke zaposlenih v dveh uspešnih domačih gospodarskih družbah, enem najuspešnejših slovenskih pridelovalcev vin in penin, Radgonske gorice, ter orodjarju, specialistu za izdelavo visokokakovostnih progresivnih orodij VAR. Dogodka sta se udeležila direktorja obeh podjetij, Borut Cvetkovič in Anton Mlakar.

V veliki dvorani gasilskega doma je bilo živahno, veselo in razigrano, saj je Miklavž otrokom prinesel lepa darila. Nekateri malčki so se mu hitro pridružili, mu sedli v naročje, se z njim pogovarjali ter mu zapeli kakšno pesmico, malo mlajši pa so se ga kajpak še malce bali in z iskrivimi očmi plaho sledili njegovim besedam.

Prišel je z darili, in ne parkeljni. FOTO: Oste Bakal
Prišel je z darili, in ne parkeljni. FOTO: Oste Bakal
In zakaj z njim niso prišli parkeljni? »Vsako leto rad prihajam v Gornjo Radgono, tu so vsi otroci zelo pridni, zato parkeljnov ne potrebujem. Otroci so največje bogastvo družine, v družini pa se morajo prepletati spoštovanje, ljubezen, molitev in dobrota.«

Miklavž se je zahvalil direktorjema obeh radgonskih podjetij, k podobnim gestam je povabil še druge lastnike in direktorje gospodarskih družb, naj tudi na takšen način otrokom pokažejo, da so njihove mamice in očetje pomembni na svojem delovnem mestu.

Teta Cvetka iz Radgonskih goric je poskrbela za to, da ni zmanjkalo sladkarij in napitkov, otroke pa je razveselila tudi praznična zgodba Snežna Vila in čarobne besede. Veselo igrico sta uprizorila Petra Jauk in Jure Lazar iz Gledališča Ku Kuc.

Snežna Vila in čarobne besede FOTO: Oste Bakal
Snežna Vila in čarobne besede FOTO: Oste Bakal

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije