ODZIV

Razumejo, zakaj je prišlo do Ruplovega odstopa, in ga sprejemajo

Ministrica za kulturo se je odzvala na odstopno izjavo.
Fotografija: Asta Vrečko, ministrica za kulturo, FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Asta Vrečko, ministrica za kulturo, FOTO: Voranc Vogel

Ministrica za kulturo Asta Vrečko se je odzvala na odstopno izjavo direktorja agencije za knjigo Dimitrija Rupla in izpostavila, da ministrstvo za kulturo odstop sprejema. Izrazila je tudi prepričanje, da bo v najkrajšem mogočem času imenovano novo vodstvo.

Razumejo, zakaj je prišlo do Ruplovega odstopa

Kot je še pojasnila, na ministrstvu tudi razumejo, zakaj je prišlo do Ruplovega odstopa z mesta direktorja. Izrazila je prepričanje, da bo predstavitev Slovenije prihodnje leto na knjižnih sejmih v nemškem Frankfurtu in italijanski Bologni na najvišji ravni.

Ponovila je, da ministrstvo za kulturo zelo skrbijo priprave na enega največjih projektov na področju kulture v naslednjem letu, Frankfurtski knjižni sejem, na katerem bo Slovenija častna gostja. Potrdila je, da se je z Ruplom doslej sestala dvakrat na pogovoru o odprtih vprašanjih ter tudi s samim direktorjem Frankfurtskega knjižnega sejma Jürgenom Boosom, ko je bil ta v Sloveniji, s katerim je imela po njenih navedbah zelo konstruktiven pogovor. Kot je še dejala, »je tudi njega zaskrbelo, da morda priprave niso takšne, kot bi morale biti«, podrobneje pa o teh pogovorih ni želela govoriti.

Poudarila je, da je bilo že pred njenim prihodom na čelo ministrstva za kulturo veliko pozivov, zaskrbljenih pisem strokovne javnosti z opozorili na zamude pri pripravah Slovenije na omenjeni knjižni sejem in tudi v luči tega, da mu sledi sejem v Bologni, ki sta po njenih besedah »dva izjemno pomembna projekta za slovensko kulturo, umetnost in knjigo«. Slovenija ima naslednje leto »izjemno zgodovinsko priložnost« za predstavitev svoje »kulture in umetnosti v najboljši luči«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije