REFERENDUMSKA AFERA

Razkrivamo: vodil Viole, z Jelinčičem grel sodne klopi, zdaj ga jezi Brglez

Objavljeno 04. maj 2016 19.51 | Posodobljeno 04. maj 2016 19.51 | Piše: A. L.

Šiško je prepričan, da je predsednik DZ s tem dejansko napadel in grobo kršil obstoječe, veljavne in mednarodnopravno priznane ustavne pravice državljanov in državljank Republike Slovenije.

Milan Brglez.

MARIBOR – »V imenu Gibanja Zedinjena Slovenija kot njegov predsednik in zakoniti zastopnik vlagam kazensko ovadbo zoper predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Milana Brgleza.« Tako je v sporočilu, ki je naslovljeno na specializirano državno tožilstvo na Trgu OF 13 v Ljubljani, zapisal Andrej Šiško, predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija. Ta je znan tudi kot nekdanji vodja Viol. V življenjepisu, ki ga najdemo na spletu, je navedeno, da je aktivno organiziral mariborsko navijaško skupino Viole med letoma 1993 in 2005.

Naj spomnimo: gre za primer, ko Brglez, predsednik DZ, ni želel določiti roka za zabiranje podpisov v podporo zahtevam za razpis referendumov, ki jih je vložil Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Šiško je prepričan, da je predsednik DZ s tem dejansko napadel in grobo kršil obstoječe, veljavne in mednarodnopravno priznane ustavne pravice državljanov in državljank Republike Slovenije, saj je s svojim dejanjem v resnici naenkrat onemogočil razpis kar treh ljudskih referendumov. Meni, da je zlorabil svoj položaj ali uradne pravice (ob tem opozarja na drugo točko člena, kjer je navedeno, da »če storilec z dejanjem iz prejšnjega odstavka povzroči večjo škodo ali huje prekrši pravice drugega, se kaznuje z zaporom do treh let«), nevestno opravljal delo v službi.

Šiško, bil je predsednik Stranke slovenskega naroda, ni politični neznanec. Leta 2006 je zatožno klop na sodišču grel skupaj s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem. Slednji je bil oproščen suma umora Milana Klementa.

image

Deli s prijatelji