MEMORANDUM O 5G

Razkrivamo: to je dokument, ki razburja številne Slovence

Objavljeno 15. avgust 2020 12.35 | Posodobljeno 15. avgust 2020 12.24 | Piše: A. L., T. V.

Kot da bi Dončiča izključili iz NBA zaradi države, iz katere prihaja, so podpis dokumenta komentirali v Huaweiu.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in slovenski minister za zunanje zadeve Anže Logar sta podpisala memoranduma o 5G. FOTO: Kabinet predsednika vlade/Anže Malovrh, STA
Mike Pompeo je na svojem prvem obisku Slovenije (in prvem vodje ameriške diplomacije pri nas po 23 letih) s slovenskim kolegom Anžetom Logarjem podpisal izjavo o 5G. Z njo se državi strinjata, da vzpostavitev dinamičnega in odpornega ekosistema 5G terja temeljito oceno dobaviteljev in dobavnih verig ter dosledno upoštevanje načel vladavine prava, varnostnega okolja, etičnih praks in skladnosti dobaviteljev z varnostnimi standardi in najboljšimi praksami.
 
Preberite tudi:

Melania pošilja pozdrave po Pompeu, Janša ve, kaj zmorejo ZDAČeprav Huawei v izjavi ni omenjen, pa je uperjena ravno proti temu telekomunikacijskemu velikanu, ker da naj bi s svojo tehnologijo vohunil za Kitajsko. Po podpisu izjave o so v Huaweiu znova zagotovili, da spoštujejo vse standarde na področju kibernetske varnosti in ne pomenijo grožnje za Slovenijo. »Kaj bi rekli, če bi Luko Dončiča izključili iz NBA zaradi države, iz katere prihaja?« je vprašal podpredsednik družbe Huawei Technologies Radoslaw Kedzia. Da je Slovenija podpisala izjavo, je Huawei presenetilo, EU ima namreč svoj sporazum o zagotavljanju kibernetske varnostik, in kot je zatrdil Kedzia, njihova oprema izpolnjuje vse v njem zapisane standarde.

Kaj točno piše v izjavi, ki je v Sloveniji v zadnjih dneh dvignila toliko prahu, si lahko preberete tukaj:
Deli s prijatelji