Razkrivamo, kaj se je zgodilo s Šiškom

V ponedeljek so ga odpeljali in še vedno opravljajo preiskave. 
Fotografija: Tako so v soboto odpeljali Šiška. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Tako so v soboto odpeljali Šiška. FOTO: S. N.

V torek so pripadniki Štajerske varde svoje sledilce prek družbenih omrežij obvestili, da Andreja Šiška ni več v zaporu. Za rešetke so ga možje v modrem pospremili v soboto, ko so ga prijeli na Osankarici na spominski slovesnosti ob 77. obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona.

»V bolnišnici je. Njegovega zdravstvenega stanja ne morem komentirati, ker ne vem, za kaj točno gre. Dejstvo pa je, da je v bolnišnici,« je za naš portal komentirala Anica Bidar, sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija.

»V ponedeljek je imel zdravniški pregled, kjer so zaznali povišan srčni utrip. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer zdaj opravljajo preiskave. Kako dolgo bo tam še ostal, ne ve nihče, razen zdravnika,« je dejala in dodala, da so Šišku onemogočili stik z zunanjim svetom.
 
Preberite tudi: Ne boste verjeli svojim očem: takega Andreja Šiška še niste videli (VIDEO)
Šiško zastražen in odrezan od sveta

»Ne more do telefona in nikogar ni mogel o tem obvestiti. Mi smo ga našli in locirali prek svojih virov. On bi po zakonu lahko obvestil svojce, kje je, a mu niso dovolili. Prosil je osebje in dal domačo telefonsko, naj pokličejo domov, pa ni nihče poklical. Ne pustijo mu do telefona, je v sobi pod policijskim nadzorom. Niti odvetnika ne more poklicati,« nam je še zaupala.

Šiško v zaporu prestaja preostanek izrečene osemmesečne kazni. Sodišče mu je očitalo ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije