GOLAŽIJADA

Razglasili kralja golaža (FOTO)

V limberškem letnem gledališču v Grižah pri Žalcu je že sedemnajstič omamno zadišalo.
Fotografija: Praženje čebule je nadvse pomembno opravilo.
Odpri galerijo
Praženje čebule je nadvse pomembno opravilo.

V prijetni senci visokih dreves se je pomerilo kar 18 kuharskih ekip. Pri vseh je bilo čutiti pravo zagnanost in željo po čim boljšem golažu, tekmovalci so se trudili tudi čim lepše urediti svoj kotiček in omizje. Vsaka ekipa je od organizatorjev iz Turističnega društva Griže prejela tri kilograme govejega mesa, prav toliko čebule in kruh, za začimbe pa so morale poskrbeti same.
Tri najboljše ekipe Fotografije: Darko Naraglav
Tri najboljše ekipe Fotografije: Darko Naraglav

Po dobrih treh urah je jed ocenjevala komisija v sestavi Dani Pader, Jože Glinšek in Beno Pepelnik. Že med kuho so opazovali delo, na koncu pa tudi poskusili in ocenili vseh 18 golažev, ki so jih predse dobili pod šifro, brez navedbe ekipe. Kot so povedali ob razglasitvi rezultatov, so prav vse ekipe pripravile izjemno slastno jed na žlico, tako da so o zmagi na 17. golažijadi odločale malenkosti.

Največ točk in pokal za prvo mesto je komisija dodelila golažu, ki ga je skuhala ekipa Mestne skupnosti Žalec pod vodstvom Staneta Vipotnika, ki je prejela tudi kuhalnico za kralja golaža, na kateri so napisani vsi dozdajšnji zmagovalci. Drugo mesto je zasedla ekipa Dead cow Boys z vodjo Rokom Sitarjem, tretje pa ekipa Gotovelj z vodjo Gašperjem Joštom. Posebno nagrado, sliko nedavno umrlega domačega slikarja Aca Markoviča, je za najlepše urejen prostor prejela ekipa Vaška lipa, ki jo je vodil Damjan Holobar.
Vsako leto pride ekipa Bar Dory s Polzele, a ji še ni uspelo zmagati.
Vsako leto pride ekipa Bar Dory s Polzele, a ji še ni uspelo zmagati.

Vse preostale so prejele male pokale za četrto mesto. Priznanja in pokale sta predala predsednica KS Griže Olga Markovič in predsednik TD Griže Božo Trnovšek, ki je bil z Janušem Grobelnikom tudi glavni organizator, vodja protokola pa je bil Danilo Basle. Ob prijetnem druženju so se mojstri in ljubitelji golaža strinjali, da se zagotovo spet vidijo na 18. golažijadi. Če bomo le odgnali to presneto korono!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije