VREME

Razbesnelo neurje zalilo kleti in sprožilo plazove, takšno bo vreme danes

V soboto zvečer in danes ponoči je neurje povzročilo precej vremenskih nevšečnosti.
Fotografija: FOTO: Vasyl Dolmatov, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Vasyl Dolmatov, Getty Images, Istockphoto

Na Štajerskem se je v soboto zvečer in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej nevšečnosti. Zaradi meteornih voda so morali gasilci med drugim večkrat posredovati v občini Lovrenc na Pohorju, poroča uprava za zaščito in reševanje. Zaradi posledic neurja je bil ponekod oviran promet. Preglavice so imeli tudi na Koroškem.

Meteorna voda in blato sta zalivala kleti stanovanjskih objektov. Gasilci so med drugim pomagali pri izčrpavanju vode v Zgornjih Poljčanah, Lovrencu na Pohorju in Hrastovcu pod Bočem.

Poleg tega so s protipoplavnimi vrečami v občini Lovrenc na Pohorju preusmerjali tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta v naselju Kumen, in sicer na Strmi poti in Rdečem Bregu. Zaradi naplavin so s prometno signalizacijo zaprli cesto čez Vuhred.

Iz uprave za zaščito in reševanje so sporočili še, da je v naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Tamkajšnji gasilci so ga začasno očistili, strokovne službe pa so območje pregledale in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Zaradi možnosti ponovnega plazenja hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Ponekod oviran promet

Zaradi neurja so morali ponoči posredovati tudi gasilci na Koroškem, in sicer v naselju Janževski Vrh v občini Podvelka, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta.

Zjutraj pa so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega prepusta meteorne vode zalile občinsko cesto in železniško progo v izmeri okoli 300 metrov. Posredovali so gasilci, dežurni delavci Slovenskih železnic in občinski pogodbeni izvajalec z delovnimi stroji.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je bil zaradi posledic neurja ponekod oviran promet. Zaradi več manjših plazov promet še vedno poteka izmenično enosmerno na regionalni cesti Majšperk–Rogatec.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas