SPREMEMBE

Radenci se prebujajo

Vodna doživetja v propadajočem radenskem parku.
Fotografija: V vodnem parku naj bi zgradili tudi bazen z avditorijem.
Odpri galerijo
V vodnem parku naj bi zgradili tudi bazen z avditorijem.

V 70. in 80. letih prejšnjega stoletja so bili Radenci s slovitim zdraviliščem izjemno priljubljena turistična destinacija v Jugoslaviji. Žal pa je zlasti v letih po slovenski osamosvojitvi radenski turizem potonil. Nekoliko zaradi lastnikov zdravilišča, nekoliko zaradi neustreznega vodenja lokalne skupnosti, predvsem pa zaradi denacionalizacije, ko se dolgo sploh ni vedelo, kaj je čigavo in kdo lahko vlaga. Zdaj se po večletni stagnaciji spet obeta prebujenje.

Roman Leljak, župan občine Radenci, ima velikopotezne načrte za nekdanje letno kopališče in radenski park, ki sta bila nekoč ponos zdraviliškega kraja, zdaj pa že dolga leta propadata. Na omenjenem območju naj bi v prihodnosti zaživel park vodnih doživetij. V javnosti so se že pojavile vizualizacije projekta, in če ne bo kakšnih presenečenj, se obeta lepa zgodba. Leljak je na družabnih omrežjih za pomoč pri realizaciji projekta, vrednega približno dva milijona evrov, prosil tudi višje inštance. Po njegovih trditvah je zemljišče pripravljeno za nadaljnja dela; zrasel naj bi nekakšen avditorij v bazenu oziroma svojevrsten prireditveni oder z dvema prizoriščema, ki bi sprejel do 600 obiskovalcev.

Za preostale površine v parku pa bo občina najprej morala rešiti vprašanje lastništva. Po pojasnilih župana pogovori potekajo predvsem z družbo Sava turizem, lastnikom večine nepremičnin. V pripravi je menda že predlog za zamenjavo zemljišč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije