ČESTITKE

Putin prehitel Janšo

Slovenski predsednik vlade je eden izmed redkih svetovnih voditeljev, ki še ni izrekel čestitke Joeju Bidnu.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je čestital Joeju Bidnu za zmago na novembrskih predsedniških volitvah v ZDA in izrazil upanje, da bi državi lahko kljub razlikam prispevali k reševanju izzivov, s katerimi se sooča svet. Zaželel mu je veliko uspeha in izrazil pripravljenost za sodelovanje, so sporočili v Kremlju.

Ruski predsednik je eden izmed zadnjih voditeljev, ki še ni čestital Bidnu za zmago. Med te pa spada tudi slovenski predsednik vlade Janez Janša, predsednik države Borut Pahor je Bidnu izrekel čestitke novembra.
 
Preberite še:
Janša zaradi čestitke Trumpu dobil opozorilo
Tuji mediji: Janša stopil korak nazaj


»Spoštovani gospod novoizvoljeni predsednik Joe Biden, dovolite mi, da vam v imenu Republike Slovenije in v svojem osebnem imenu iskreno čestitam ob vaši izvolitvi za 46. predsednika Združenih držav Amerike,« je zapisal Pahor.

Janša pa je bil do razglasitve izidov kritičen in čestitke Bidnu do zdaj še ni izrekel. Na vladni urad za komuniciranje smo naslovili vprašanje, kdaj, če sploh, namerava Janša čestitati Bidnu.

Na twitterju se sicer širita grafika in zemljevid sveta, kjer je prikazano, katere države so čestitale Bidnu, katere Donaldu Trumpu in katere države še čakajo. Na grafiki je kot edina država, ki je čestitala Trumpu, označena Slovenija. A predsednik vlade je po svojem zapisu in številnih vprašanjih, zakaj je čestital Trumpu, že večkrat pojasnil, da ni čestital Trumpu za zmago, ampak da je čestitko za dober izid izrekel njegovi stranki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije