RAZSTAVA

Ptujski gobarji na Goričkem

Lepa bera in druženje sta bila v ospredju zbrane druščine ljubiteljev narave.
Fotografija: Pobran pridelek so članice in člani postavili na ogled. FOTOGRAFIJE: OSTE BAKAL
Odpri galerijo
Pobran pridelek so članice in člani postavili na ogled. FOTOGRAFIJE: OSTE BAKAL

Niti muhasto vreme, prav tisti dan so na severovzhodu države padle prve snežinke, ni ustavilo članov Gobarskega društva Ptuj, da konec tedna ne bi gobarili na Goričkem. Čeprav se ena najboljših gobarskih sezon v zadnjih letih končuje, je bila tudi tokratna bera na območju Bodoncev in vse tja proti Gradu na Goričkem razmeroma dobra, tako da so lahko tudi tokrat pripravili zanimivo razstavo.

Postavili so jo na terasi Okrepčevalnice Na jasi gostiteljice Ksenije Lülik, kjer je predsednica gobarskega društva z več kot sto člani Alenka Plohl Podgorelec pripravila krajše predavanje in predstavila posamezne gobe, ki so jih nabrali. Potem ko so se okrepčali z odličnim bogračem, so med prijetnim druženjem nadaljevali obujanje letošnjih bogatih gobarskih dogodivščin in trofej.

Sicer pa se je tokratnega gobarjenja, ki je bilo očitno eno zadnjih letos, udeležilo precej članic in članov društva. Prav vsi so izlet v goričke gozdove ocenili za izjemno doživetje. »Imeli smo lepo vreme, dober teren in prijetno vzdušje. Vse je bilo na vrhuncu,« so zatrdili ljubitelji gobarjenja, narave, zdravega življenja in druženja. Gobarsko društvo Ptuj, pri katerem ni uničevanja narave in okolja, sicer združuje ljubitelje gob, ki gobe nabirajo v kulinarične namene, hkrati pa se posvečajo strokovnemu proučevanju gliv, ki nas obdajajo na vsakem koraku. Redno se izobražujejo in tako nadgrajujejo svoje znanje.

Letos je bilo gob na pretek.
Letos je bilo gob na pretek.

»Druži nas ljubezen do gob, želja po svežem zraku, sprehodu v naravi in prijetnem druženju,« je izpostavila neutrudna predsednica Plohl Podgorelčeva.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije