NA GORIČKEM

Prvo noč dali na dražbo

Nenavadna poteza Časarjevih, ki na Goričkem poleg svojih apartmajev prenavljajo staro hišo; kdor bo ponudil največ, bo lahko prvi prespal, izkupiček bo šel v dobrodelne namene.
Fotografija: Domačija Časarjevih v Kruplivniku
Odpri galerijo
Domačija Časarjevih v Kruplivniku

Prekmurje je čudovita turistična destinacija za vse ljubitelje neokrnjene narave ter kulturno-zgodovinskih znamenitosti. V gričevnatem območje Gradu na Goričkem je poleg Vulkanije, ki je najbolj priljubljena pri otrocih, največjega gradu na Slovenskem in številnih kulturno-zgodovinskih spomenikov tudi čedalje več turističnih kmetij in apartmajske ponudbe z domačo hrano in pijačo.
Gostu ponudijo prekmurske dobrote.
Gostu ponudijo prekmurske dobrote.

V obcestni vasi Kruplivnik v apartmajih z zelo prekmurskim imenom Džaboka & Gruška (jabolko in hruška) gostom na ekološko-turistični kmetiji ponudijo pristna doživetja sredi neokrnjene narave, 18 km od Murske Sobote, 19 km od Gornje Radgone, 20 km od Moravskih Toplic in Radencev. Na 100 let stari prekmurski domačiji so izvirno opremljeni apartmaji s prekmurskimi imeni: Džaboka, Gruška in Črešnja.
Apartma Gruška, se pravi hruška.
Apartma Gruška, se pravi hruška.

»Pri nas so kot gostje dobrodošli vsi, ki želijo v miru preživeti dopust ali vikend in si v naravi nabrati novih življenjskih moči,« pravi iznajdljiva in podjetna Edita Časar, ki z apartmaji gospodari skupaj z možem Karlijem, očetom Štefanom, mamo Vido, hčerkico Ano Lušo in sinom Anom Jašo. Ob tem se naša sogovornica vpraša in sama odgovarja: »Veste, zakaj je bog ustvaril Goričko?
Časarjevi
Časarjevi

Ker je želel raj na zemlji, in Goričko je raj za ljubitelje narave, kolesarjenja, pohodništva, dobre hrane, pijače ter srčnih ljudi in miru. Zato obiščite največji grad v Sloveniji, doživljajski park Vulkanija, pustolovski park ob Bukovniškem jezeru, prehodite Graščakovo pot, prekolesarite Kačovo pot, prepustite se zdravilnim energijam na Gradu, naberite gobe, poskusite sadje in sokove iz ekološke pridelave ...«
Stara hiša bo predvidoma sprejela prve goste spomladi 2019.
Stara hiša bo predvidoma sprejela prve goste spomladi 2019.

Pri Časarjevih razmišljajo tudi dolgoročno. Leta 2015 so ob svojem posestvu kupili staro zapuščeno kmetijo, na kateri je bila cimprana hiša v slabem stanju. Odločili so se, da jo preuredijo na edinstven način. »Delno vkopana in prekrita z zemljo bo pravi raj za ljubitelje miru in narave. Stoji na idilični lokaciji s prekrasnim razgledom. Hiša za vikend odmor ali počitnice. Počutili se boste kot v časovnem stroju, ki vas bo popeljal v stare čase. V sklopu gradnje hiše smo se odločili, da del projekta namenimo dobrodelnosti. Zato zbiramo prijave za prve najemnike naše naravne hiše. Med prve srečneže se boste uvrstili tisti, ki boste za prenočitev ponudili najvišjo ceno.


Najvišja ponujena cena za prvo noč bo šla v celoti v dobrodelne namene. Torej, kdor da več, največ daruje, hkrati pa bo imel to čast, da bo prvi prespal v novi hiši. Zapisan za vedno. Glasujete lahko večkrat, saj bo veljavna najvišja ponudba,« poudarja Edita.


Nenavadna dražba bo končana, ko bo hiša končana, predvidoma spomladi 2019, in bo sprejela prve goste. Najvišja ponujena cena doslej je 450 evrov. »Pri najemu naših unikatno oblikovanih apartmajev poleg udobnih sob dobite mir, domačnost in prečudovito naravo. Kombinacijo, ki je v turističnih kompleksih ni mogoče dobiti. Z nami lahko nabirate gobe, grozdje, jabolka, hruške, buče, pečemo kostanj, krompir, lahko si sposodite kolesa, se družite z našimi konji, pri nas se lahko celo poročite, poskusite najboljši orehov in lipov liker, višnjev, koprivov, jabolčni sok, jabolčni kis iz ekološke pridelave in še marsikaj,« je še naštela Edita. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije