HEKTOLITER

Prvič v življenju zadela nagrado

Nado Drolc z Vasenega je k oddaji kupona za nagradno igro. Poletje s Slovenskimi novicami nagovoril 12-letni vnuk.
Fotografija: Družina Drolc si bo nagrado razdelila, pa še za kulturno društvo bo kaj ostalo. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Družina Drolc si bo nagrado razdelila, pa še za kulturno društvo bo kaj ostalo. FOTO: Marko Feist

KAMNIK – Nagradna igra Poletje s Slovenskimi novicami nas je popeljala v še enega od številnih čudovitih koncev Slovenije. Tokrat smo se s paketom lepih nagrad, takšnih, ki pridejo v poletni vročini še posebno prav, podali na Vaseno.

Duhoviti Jože nam je navihano zaupal, da najraje prebira četrtkove Slovenske novice. FOTO: Marko Feist
Duhoviti Jože nam je navihano zaupal, da najraje prebira četrtkove Slovenske novice. FOTO: Marko Feist
Očarljiva vasica v občini Kamnik je obdana z znamenitostmi, ki so več kot vredne ogleda: z zeleno travnato preprogo pogrnjeno pravljično Veliko Planino, cerkvijo svetega Miklavža na gori z bogato zgodovino, ki sega v čase turških vpadov v naše kraje, zdravilno vodo in termami Snovik, katerih voda prihaja prav iz nekaterih že od preloma prejšnjega stoletja slovečih izvirov.

Tu so ljudje prijazni in hrana je dobra – splača se preveriti v kateri od okoliških res dobrih gostiln ali na kateri od turističnih kmetij, sta nam zaupala nagrajenka Nada Drolc in njen mož Jože, upokojenca, ki sodelujeta pri kar treh kulturnih društvih ter pogosto pomagata kot prostovoljca ob raznih krajevnih turističnih in kulturnih dogodkih.
 

Nagrado si bodo razdelili


Pri Drolčevih vladata dobra volja in smeh, smo se takoj prepričali. Nič čudnega torej, da se pri njiju radi in pogosto oglasijo tako njuni hčeri Irena in Veronika kot tudi trije vnuki – dva sta bila na obisku tudi med našim prihodom. Prav 12-letni Matevž, ki ga tokrat ni bilo, saj je trenutno na morju, je bil tisti, ki je mami, tako kliče babico Nado, prepričal, da je oddala kupon za našo nagradno igro.

»Nikoli ničesar ne zadenem. Ko ste me poklicali, sem bila tako presenečena, da sem zajokala,« nam je zaupala nagrajenka. Čeprav je že 15 let v pokoju, ji, pravi, nikoli ni dolgčas, saj poleg tega, da, kot smo že omenili, sodeluje pri treh kulturnih društvih, dela na vrtu, nabira zelišča (»malo sem teta Pehta«), se odpravi na kak pohod, če ji le noge dovoljujejo, pri lokalnem gledališču pa sodeluje kot šepetalka. Ob vsem tem ji uspe najti čas za branje našega časopisa.

»Rada imam Slovenske novice, nanje sem naročena že uhuhu let,« pravi. Še posebno rada rešuje križanke, medtem ko je Jožetu, kot nam je navihano namignil, najbolj všeč četrtkova izdaja našega časopisa, še posebno teme na sredini. »Vesela sem teh daril, med seboj si jih bomo razdelili, še kulturno društvo bo dobilo kako ledeno kavo,« nam je pred odhodom še zaupala Nada.
 

Pisani nagradni paket


Kaj vse se je skrivalo v paketu, ki ga je prejela srečna nagrajenka? Poleg ledenih kav Pomurskih mlekarn osvežilni vitaminski napitki Dana – Immuno za krepkejši imunski sistem, Detox z vitamini B3, E in C, ter Active & Fit, ki z vitamini C- in B-kompleksa prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Drolčevi se bodo lahko posladkali z različnimi slanimi prigrizki Chio ter Kraševimi sladkimi dobrotami, med katerimi so tudi znamenite ledene kocke in piškoti Domaćica.

Ni skrivnost, kdo se je najbolj razveselil loparjev. FOTO: Marko Feist
Ni skrivnost, kdo se je najbolj razveselil loparjev. FOTO: Marko Feist
Nada, ki je pravi knjižni molj, bo z veseljem prebrala knjigo Ferija Lainščka Orkester za poljube, ki jo je izdala založba Beletrina. Ženski del družine bo lahko razvajal kožo z izdelki Kozmetike Afrodita – gelom za prhanje, kokosovim pilingom in dišečim kokosovim maslom. Seveda v paketu ne manjkajo niti mleko za sončenje in po sončenju ter SOS gel za pomirjanje kože. Da bo odhod na morje še bolj prijeten, smo v paket dodali nekaj priročnih potrebščin, ki pridejo prav na počitnicah, med njimi veliko brisačo, torbo za na plažo in loparje. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije