Prvi ukrepi v Ljubljani: zaposleni, sodelavci in študenti ostanite doma, če ste ...

Če v 14 dneh ne bodo zboleli, se lahko vrnete v službo oziroma k pouku.
Fotografija: Univerza v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Univerza v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Vsi zaposleni, sodelavci, študenti, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova ali ste bili v tem času v drugih krajih zunaj Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje. O tem obvestite svojega nadrejenega, ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral.« To je prvi ukrep Univerze v Ljubljani za omejitev širjenja koronavirusa, ki ga pri nas sicer še ni. 

V ambulanto ne hodite nenapovedano

Če se v tem obdobju pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), svetujejo, da o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestijo svojega izbranega zdravnika. »Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. k pouku.«​​

Ali naj svoja vrata začasno zapre, je včeraj vprašala ena od ljubljanskih fakultet. Več o tem preberite v članku Bo ljubljanska ekonomska fakulteta zaradi koronavirusa zaprla vrata?.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije