GOVORICE

Prvi primer koronavirusa pri nas?

V številnih bolnišnicah so prepovedali obiske.
Fotografija: Bolnišnice so prepovedale obiske. FOTO: Simona Fajfar
Odpri galerijo
Bolnišnice so prepovedale obiske. FOTO: Simona Fajfar

V sredo zvečer so se razširile govorice, da so v Splošni bolnišnici Jesenice sprejeli pacientko, ki je skoraj zagotovo okužena s koronavirusom. Vrnila se je namreč iz Italije, kjer je sobo v hostlu delila z Italijanko, ki naj bi ji že potrdili koronavirus, je bilo slišati.

Govorice smo preverili v bolnišnici, kjer nam je tamkajšnja tiskovna predstavnica danes zjutraj zatrdil, da govorica ne drži. »Upamo, da tako tudi ostane,« je dodala.Tako so se tudi tokrat govorice o prvem primeru okužbe z novim koronavirusom sars-cov-2 na srečo izkazale za napačne, potem ko so se v zadnjih dneh pojavljale številne informacije o domnevno okuženih v Celju, Ljubljani, Mariboru ...
 

Preberite tudi:

Mislim, da sem okužen z novim koronavirusom. Kaj zdaj?​
Koronavirus povzroča paniko na Dolenjskem, bralca je skoraj kap
30 stvari o koronavirusu, ki jih nujno morate vedeti​


V jeseniški bolnišnici sicer velja popolna prepoved obiskov. Z namenom preprečevanja mogočega širjenja okužbe s koronavirusom so iz bolnišnice včeraj sporočili, da obiski niso dovoljeni. »Omenjene ukrepe izvajamo izključno z namenom preprečitve oziroma upočasnitve morebitnega širjenja okužbe in s tem omogočanje normalnega in varnega delovanja bolnišnice. Strah in panika nista potrebna, previdnostni ukrepi pa. Paciente, ki so naročeni na pregled in imajo povišano temperaturo, kašelj in oteženo dihanje ali so bili v zadnjih 10 dneh v Italiji ali v krajih zunaj Evrope, kjer je potrjena epidemija koronavirusa, prosimo, da ne hodijo v bolnišnico. Pokličejo naj telefonsko številko 051 668 651 in prejeli bodo nov datum za pregled,« so zapisali.

UKC Ljubljana pa je te dni vzpostavil posebno telefonsko številko za osnovne informacije o koronavirusu. Če sumite, da ste se morda okužili, ostanite doma in pokličite 01 522 45 40 ali 01 522 45 41.

Predstavniki ministrstva za zdravje so sicer v sredo popoldne po končanem srečanju Koordinacijske skupine za nalezljive bolezni zagotavljali, da v Sloveniji še vedno ni potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije