MARIBOR

Mariborska učiteljica zaradi PCT dobila odpoved

Učiteljica na OŠ Franca Rozmana Staneta je nagovarjala starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Disciplinski postopek za učiteljico, ki ni izpolnjevala nobenega od pogojev PCT, se je zaključil z odpovedjo delovnega razmerja, poroča Večer.

Učiteljica na Osnovni šoli Franca Rozmana Staneta v Mariboru ni skrivala svojih proticepilskih prepričanj, po spletu pa je zakrožil tudi video, v katerem je nagovarjala starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, v njej da celo obsevajo, in opozarjala, da bodo v šoli otroke »prisilno inicirali s strupenim zvarkom«.

image_alt
Mariborska učiteljica svarila pred »strupenimi zvarki« in »fašistično šolo«


Odpoved pogodbe o zaposlitvi je prejela, ker ni izpolnjevala nobenega od pogojev PCT, ki so obvezni za delo v šolskem prostoru. Odlok določa, da morajo zaposleni za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju izpolnjevati pogoj prebolelosti, cepljenosti ali testiranja. 

Kot piše Večer, jo je vodstvo šole dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, pa se ga ni, zato ji je bila najprej izrečena prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka, proti njej pa je stekel disciplinski postopek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije