LUKA KOPER

Protestniki jasni: »Ne preizkušajte našega potrpljenja!«

Pred Luko Koper se je zbralo okoli 1000 ljudi, ki so opozorili na številne pritiske na zaposlene. 
Fotografija: Luka Koper. FOTO: Igor Mali 
Odpri galerijo
Luka Koper. FOTO: Igor Mali 

KOPER – Na protestu pred Luko Koper se je danes zbralo okoli 1000 ljudi, ki so podprli sindikalista Mladena Jovičića in samo delavsko gibanje v Luki. Shoda so se udeležili tudi luški delavci, večinoma pa je šlo za zunanje podpornike, med njimi mnoge iz vrst sindikatov. Zbrani so opozorili na pritiske na zaposlene in na nerešeno problematiko delavcev IPS.

Okoli uro dolg protestni shod, za katerega je pobudo dala civilna fronta Vstala Primorska, vstani Slovenija!, na parkirišču pred upravno stavbo Luke Koper, so protestniki sklenili s približno četrt ure dolgim pohodom okoli krožišča pred vhodom v luko, zaradi česar je bil tovorni promet v pristanišče in iz njega za kratek čas ustavljen.

Luke ne dajo

Protestniki so skandirali različne slogane, denimo: »Luke ne damo!« in »Mladena ne damo!« Zgovorni so bili tudi transparenti, na primer: »Mi vsi smo Mladen!«, »Primorske ne damo« in »Ne preizkušajte našega potrpljenja«. Mersad Kovačević iz sindikata žerjavistov je prišel na shod zaradi dogajanja v zadnjih dneh in poskusov vročitve odpovedi delovne pogodbe njihovemu sodelavcu in predstavniku zaposlenih v nadzornem svetu Jovičiću. Kot je dejal, bodo s »protestom pokazali vsem, da je tu nekaj narobe«
.
Protesta so se udeležili številni predstavniki sindikatov, ki so izrazili solidarnost sindikatom in delavcem znotraj Luke Koper.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije