PESTRO NA CESTAH

Primorka stoji, kolona dolga osem kilometrov (FOTO)

Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško. Karavanke občasno zapirajo.
Fotografija: Primorska avtocesta stoji. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Primorska avtocesta stoji. FOTO: Dars

Poletna sobota, ki prinaša začetek novega vročinskega vala, je ponovno prinesla tudi gnečo na slovenskih cestah. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri. 

Na mejnem prehodu Novokračine se za izstop iz Slovenije čaka tri ure, več kot dve uri pa na Dragonji, Jelšanah in Petrinji. Na Gruškovju se čaka med uro in dvema.

Za vstop v Sloveniji so na Dragonji in Gruškovju čaka več kot dve uri, na Jelšanah med uro in dvema, na Petrini pa do pol ure.

Zastoji nastajajo tudi na cestah, ki vodijo k mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, je kolona dolga dva kilomtra in pol.



Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji petkilometrska kolona. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori svetujejo, da uporabijo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Pred predorom Karavanke iz Avstrije proti Sloveniji pa je kolona dolga sedem kilometrov. Predor se občasno zapira.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije