PRIŽGANO OPOZORILO

Brnik povsem pobelilo, plazova povsem zaprla cesto (VIDEO)

Po Sloveniji nevihte s silovitejšimi nalivi, sunki piša ter sodro ali točo.
Fotografija: Debela bela odeja iz sodre je prekrila Brnik. FOTO: Facebook, Slovenski letalski portal
Odpri galerijo
Debela bela odeja iz sodre je prekrila Brnik. FOTO: Facebook, Slovenski letalski portal

Na Belokranjskem, Dolenjskem, Kočevskem, Gorenjskem, v Spodnjem Posavju ter Ljubljani in okolici je bila velika nevarnost toče, za te dele Slovenije je agencija za okolje (Arso) vključila najvišjo stopnjo opozorila.

Nevarnost toče. FOTO: Arso
Nevarnost toče. FOTO: Arso
Dele Slovenije sta zajela močan dež in neurje. Iz Gorenjske in osrednje Slovenije so se krajevne nevihte pomikale v smeri Zasavja, Savinjske, Posavja in jugovzhodne Slovenije. Na teh območjih so bile napovedane lokalno močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša s sodro ali točo in napovedi portala Neurje.si so se ureničile. Toča predvidoma ne bo presegla premera treh centimetrov, so še napovedali.

image_alt
Kar je toča v nedeljo pustila, je danes dokončala (FOTO)


Ob 17.25 je v občini Lukovica močnejše neurje zajelo širše področje vasi Rafolče. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več hiš. Posredujejo gasilci PGD Prevoje, Krašnja, Lukovica in Blagovica. Aktiviran je štab civilne zaščite občine Lukovica, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Podobno je bilo v občini Domžale, kjer je močnejše neurje zajelo širše področje Jarš, Rodice in Vira ter središče Domžal. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več hiš.

Plazova sta zaprla cesto Šmarje–Mestinje, ki je zaprta za ves promet.


Toča tudi v Radencih. FOTO: bralka Kiki
Toča tudi v Radencih. FOTO: bralka Kiki
V Gornji Radgoni je strela udarila v drevo, ki je zagorelo. Gasilci iz PGD Gornja Radgona so ogenj pogasili. Gasilci PGD Gornja Radgona in PGD Mele prečrpavajo meteorno vodo iz več objektov.

Podrta so drevesa v občini Pesnica, na regionalni cesti Dravograd–Maribor, v občini Rače - Fram, na cesti Slovenj Gradec–Kotlje, v občini Slovenska Bistrica. O poplavljenih objektih in cestah pa poročajo iz občin Radlje ob Dravi, Ruše, Mirna Peč.



Bralka Barbara je poročala, da so zaradi močne toče na avtocesti Kranj–Ljubljana pred Šenčurjem avtomobili stali na odstavnem pasu in pod nadvozi.

Največje slovensko letališče je povsem pobelila sodra:




Toča na Planini pod Golico. FOTO: bralka Tania
Toča na Planini pod Golico. FOTO: bralka Tania


Bralka Tania nam je poslala video toče na Planini pod Golico:

 

Ali pri vas že dežuje? Pošljite nam fotografije ali posnetke prek spodnjega obrazca:




Ponekod močno dežuje, obstaja tudi nevarnost neviht. FOTO: Arso
Ponekod močno dežuje, obstaja tudi nevarnost neviht. FOTO: Arso
Ponoči bodo padavine ponehale, veter se bo umiril. Jasnilo se bo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla. Petkove jutranje temperature bodo od 7 do 10, na severozahodu okoli 4 stopinje Celzija. V petek bo na Primorskem jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinje Celzija, napoveduje Arso.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo mogoče krajevne plohe. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije. V nedeljo še kaže na spremenljivo vreme, ponekod bo še deževalo.

Tudi naslednji teden bo vreme nestanovitno. Največja verjetnost za padavine bo v ponedeljek, ko se bo tudi nekoliko ohladilo. Spremenljivo vreme z daljšimi sončnimi obdobji in s posameznimi krajevnimi padavinami se bo predvidoma nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Najvišje dnevne temperature bodo sprva po večini blizu 20, proti koncu tedna pa naj bi se ogrelo do 25 stopinj Celzija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije