SRČNO

Prisrčno srečanje dveh velikih junakov

Mali Kris v Kaliforniji lepo napreduje, Luka Dončić zbira zmage pod koši. Športnik, ki je postal svetovna zvezda, spet dokazal, da ima veliko srce.
Fotografija: Kris se je znašel v naročju Luke. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Kris se je znašel v naročju Luke. FOTO: Facebook

Dva junaka, ki združujeta Slovence, sta se prvič srečala na drugi strani Atlantika. V deželi obljubljenih sanj Luka Dončić v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA navdušuje s svojimi čarovnijami pod košem. Še ne dveletni Kris Zudich pa je ogrel srca Slovencev, da s(m)o odprli svoje denarnice in zbrali denar, ki je malčku, rojenemu z živčno-mišično boleznijo, omogočil odhod k zdravniku v Los Angeles, kjer je prejel najdražje zdravilo na svetu.

Takole je družina odpotovala v ZDA. FOTO: Leon Vidic
Takole je družina odpotovala v ZDA. FOTO: Leon Vidic
Kris je po prejetju zdravila zolgensma že pokazal napredek, sta sporočila njegova ponosna in presrečna mamica in očka Ana Jerak in Matteo Zudich. Malček kljub nekaterim neprijetnim stranskim učinkom prejetja zdravila – imel je vročino in je bil utrujen – v sončni Kaliforniji uživa. Tam bo s starši ostal še približno tri mesece, vsak dan pa se mu zgodi kaj novega in zanimivega.
 

Popolno slovensko zmagoslavje


Ena večjih atrakcij v Los Angelesu so jezerniki, ekipa lige NBA. Pri Los Angeles Lakers je gostovala ekipa Dallas Mavericks, pri katerih blesti Luka. Da ima slovenski košarkarski biser veliko srce, je že večkrat dokazal, tokrat pa je s svojo potezo razveselil Krisa, ki je prišel navijat zanj na tekmo v slovito dvorano Staples Center. Luka je poklepetal s Krisovimi starši, prisotna je bila tudi njegova mama Mirjam Poterbin.

Preberite še: Kris v Los Angelesu pozdravil slovenskega zvezdnika (VIDEO)

Srečanje je bilo tako prisrčno, da so o njem poročali številni ameriški mediji. Za popolno slovensko zmagoslavje je na parketu poskrbel Luka, ki je svojo ekipo popeljal do zmage nad LA Lakers. Kljub temu je dal jasno vedeti, kaj mu je pomenilo več. »To mi je polepšalo dan,« je komentiral srečanje z 22-mesečnim Krisom.
 

Pomagali bodo Krisovim prijateljem


Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki je sprožilo vseslovensko akcijo zbiranja denarja za Krisa, je prav na dan srečanja dveh slovenskih junakov objavilo, da so jim Slovenci nakazali 2,3 milijona evrov, s preostalimi donacijskimi in sponzorskimi sredstvi, v katera so zajeli tudi sredstva za letalski prevoz iz Ljubljane do Los Angelesa v znesku 129 tisočakov, ki jih je daroval srbski poslovnež Miodrag Kostić, pa še 181.183,40 evra. Skupaj je bilo zbranih skoraj 2,5 milijona evrov.


Doslej so porabili dva milijona in nekaj več kot 157 tisočakov, na transakcijskem računu društva tako za Krisove prijatelje, malčke, ki imajo zdravstvene težave, ostaja milijon in 666.437 evrov. Napovedali so, da bodo že decembra pomagali petim otrokom, ki jim želijo pričarati prijaznejši in lepši vsakdanjik.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije