HLADNO JUTRO

Prišla je res prava zima: temperature po Sloveniji do –18

Januar je v našo državo prinesel pravi zimski mraz. V torkovem jutru se je Slovenija zbudila ob precej nizkih temperaturah.
Fotografija: Pritisnil je mraz. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Pritisnil je mraz. FOTO: Leon Vidic, Delo

Povsod po Sloveniji, z izjemo Primorske, so se temperature spustile pod ledišče. Pravi zimski mraz, bi lahko rekli. Potem ko je alpske doline prekrila snežna odeja, kot je ne pomnimo že desetletje, je pritisnil še hladen zrak. In tako bo tudi še ves teden.

»Do konca tedna bo prevladovalo sončno vreme, le občasno bo ponekod nekaj oblačnosti. Mrzlo bo, najbolj ob koncu tedna, ko nas bo zajel novi val mrzlega zraka. Temperature bodo najnižje v alpskih dolinah in v zatišnih legah s snežno odejo. Tam se lahko lokalno jutri zjutraj in proti koncu tedna ohladi tudi blizu –20 °C,« so zapisali pri Neurje.si.


Zima je pritisnila

V torek zjutraj malo pred 7. uro je bilo sicer zelo mrzlo v vseh delih države. Po podatkih Arsa so najnižjo temperaturo izmerili v Novi vasi - Bloke, kjer je bilo –18 stopinj Celzija, Ratečah je bilo –17, na Jezerskem in v Zgornji Radovni pa –16. Zelo mrzlo je bilo v Logarski dolini, kjer so namerili –14 stopinj, prav toliko v Gornjem Gradu, v Kočevju je bila stopinja več, –13.
Zanimivo, na Rogli je bilo –10, v Rogaški Slatini –9, Šmartnem pri Slovenj Gradu –12, Velikih Laščah –12,  Kranju –10. V Hrastniku so namerili –10, v Krškem –6, Mariboru –9, Lescah –13, na Ravnah na Koroškem –9.

Sneg in mraz po Sloveniji. FOTO: Ireneuszb, Getty Images, Istockphoto
Sneg in mraz po Sloveniji. FOTO: Ireneuszb, Getty Images, Istockphoto
Pri Arsu so sicer zapisali, da bo danes bo sprva jasno, čez dan pa se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od –4 do 1, na Primorskem okoli 6 °C. Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo v osrednji in jugovzhodni Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od –11 do –2, ob morju okoli 0 , najvišje dnevne od –2 do 5, na Primorskem do 9 °C.


Imate zgodbo za nas? Pišite nam!



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije