VELIK PREOBRAT

Pripravite se: najprej bo 17 stopinj, nato bo snežilo

Temperature so precej višje, kot je za ta letni čas običajno.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Prihaja hladna fronta, ki s seboj prinaša tudi sneg. Kot kažejo napovedi agencije za okolje, so nenavadno toplemu vremenu za ta čas šteti dnevi. V četrtek naj bi začelo snežiti v gorskem delu, v petek pa naj bi se sneženje razširilo na vso Slovenijo. Temperature se bodo krepko spustile, tudi pod ledišče.

V zadnjem tednu so bile temperature precej višje, kot je običajno za ta letni čas. Toplotni vrhunec pa bomo občutili v ponedeljek, ko napovedujejo celo 17 stopinj. Nato se bo ozračje začelo postopno ohlajati, vse do petka, ko naj bi v Slovenijo prispela nova pošiljka snega.

Da prihaja sneg, ne napovedujejo le pri agenciji za okolje, temveč ga na podlagi trenutnih meteoroloških modelov obetajo tudi na facebook strani neurje.si, kjer celo dodajajo, da bo prihodnji konec tedna idilično zimski. »Meteorološki izračuni za četrtek in petek kažejo zelo izrazito spremembo vremena. Prešla nas bo hladna fronta z ohladitvijo in s padavinami. Trenutno kaže, da bo nad severnim Jadranom nastalo sekundarno ciklonsko območje, ki našim krajem omogoča več padavin ob prehajanju hladne fronte. Največ naj bi jih bilo na jugu Slovenije, predvsem na Notranjskem, najmanj pa na severovzhodu. Večina padavin naj bi bila, po trenutnih izračunih, v obliki snega. Konec naslednjega tedna bi tako lahko bil idilično zimski.«

">

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije