PRAVNOMOČNA SODBA

Primer odrezana roka: sodba je pravnomočna, takšen je epilog

Poskus goljufije več zavarovalnic z lažnim prikazovanjem nesreče pri deluje je dobil sodni epilog.
Fotografija: Sebastien Abramov. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Sebastien Abramov. FOTO: Marko Feist 

Na odločitev sodišča v zadevi odrezana roka, v kateri sta obtožena Sebastien Abramov in Julija Adlešič priznala krivdo, ni bila podana nobena pritožba, zato je zadeva postala pravnomočna, so povedali na Okrožnem sodišču v Ljubljani. S tem je poskus goljufije več zavarovalnic z lažnim prikazovanjem nesreče pri delu dobil dokončen sodni epilog.

image_alt
Kaj se dogaja s Sebastienom Abramovom? Neprepoznaven je (FOTO)

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešičevo najprej za visoke zneske zavarovali pri več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo.

image_alt
Lepa Julija takole pozira s poškodovano roko (FOTO)

Adlešičevo in Abramova je ljubljansko okrožno sodišče septembra 2020 spoznalo za kriva in jima prisodilo dve leti oziroma tri zaporne kazni. A višji sodniki so sodbo razveljavili in zadevo vrnili v ponovno sojenje, ker so ocenili, da dejansko stanje mehanizma nastanka poškodbe roke Adlešičeve ni bilo dovolj razčiščeno.

Julija Adlešič. FOTO: Marko Feist
Julija Adlešič. FOTO: Marko Feist

V ponovljenem sojenju pa so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali. Adlešičevi je sodišče novembra lani prisodilo eno leto in sedem mesecev zapora, Abramovu pa dve leti in pet mesecev. Oba sta sicer večino kazni do takrat že prestala v priporu. Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je sodišče izreklo pogojno obsodbo enega leta in šestih mesecev zapora oziroma enega leta s preizkusno dobo treh let.

S tem sicer sodnih postopkov za Abramova še ni konec. Pretekli teden je namreč na celjskem okrožnem sodišču steklo sojenje, v katerem mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije