VROČINSKI VAL

Prihajata peklenska vročina in močan veter, Arso izdal opozorilo

Preverite, kje bo najhuje.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto Getty Images/istockphoto

Slovenijo bo danes prvič letos zajel vročinski val, v večini države se bodo temperature po poldnevu povzpele nad 30 stopinj Celzija. Najvišje bodo na jugovzhodu, in sicer do 34 stopinj Celzija. Arso je zato med 14. in 21. uro izdal rumeno opozorilo za vso državo. V osrednji in severovzhodni Sloveniji pa Arso svari tudi pred močnejšimi vetrovi.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da lahko visoke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne zato priporočajo zadrževanje v senci in odsvetujejo velike fizične napore na prostem.

Rumeno opozorilo velja za vso Slovenijo. FOTO: Meteo.si
Rumeno opozorilo velja za vso Slovenijo. FOTO: Meteo.si

Veter bo majal drevesa in lomil veje

V osrednji in severovzhodni Sloveniji, kjer obstaja možnost močnejših vetrov, bo veter po napovedih majal drevesa in lomil manjše veje. Na Arsu zato priporočajo dodatno previdnost v prometu in odsvetujejo zadrževanje na potencialno nevarnih mestih.

Rumeno opozorilo za celotno državo so na Arsu izdali tudi za četrtkovo in petkovo popoldne. V soboto so temperature, ki lahko povzročajo zdravstveno tveganje, predvidene le za severozahodno in jugovzhodno Slovenijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije